Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΛιάσκος εναντίον Τσοχατζόπουλου για τις αμφισβητήσεις της τουριστικής κρίσης της χώρας μας

Λιάσκος εναντίον Τσοχατζόπουλου για τις αμφισβητήσεις της τουριστικής κρίσης της χώρας μας

Με γραπτή δήλωση απάντησε ο υπεύθυνος του τομέα Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας Αναστάσιος Λιάσκος στον υπουργό Ανάπτυξης Άκη Τσοχατζόπουλο που αμφισβήτησε τα στοιχεία τα οποία επικαλέστηκε ο Κώστας Καραμανλής για […]

Με γραπτή δήλωση απάντησε ο υπεύθυνος του τομέα Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας<.> Αναστάσιος Λιάσκος στον υπουργό Ανάπτυξης Άκη Τσοχατζόπουλο που αμφισβήτησε<...> τα στοιχεία τα οποία επικαλέστηκε ο Κώστας Καραμανλής για τον τουρισμό και παρουσίασε διαφορετική εικόνα.

Η δήλωση του ο κ. Λιάσκος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι “Είναι θλιβερό το γεγονός ότι ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Άκης Τσοχατζόπουλος είναι ο μόνος που δεν έχει αντιληφθεί την πρωτοφανή κρίση που πλήττει τον τουρισμό. Διαφορετικά δεν εξηγείται ότι μόνο αυτός ονειρεύεται ‘αυξητικές τάσεις και θετικές προοπτικές’ για τον κλάδο, ενώ ο Τουριστικοί Επιχειρηματίες της Χώρας βρίσκονται σε δεινή θέση και αγωνιούν για το μέλλον τους.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Καραμανλής δεν προέβαλε τις δικές του απόψεις για την ανύπαρκτη τουριστική πολιτική της Κυβέρνησης, αλλά τις απόψεις όλων των εκπροσώπων του κλάδου οι οποίοι του εξέφρασαν την αγωνία τους και τον προβληματισμό τους για την πτωτική του πορεία και την έλλειψη προοπτικής.

Αντί, λοιπόν, να καταγγέλλει ο κ. Άκης Τσοχατζόπουλος τη Νέα Δημοκρατία για ‘ατοπήματα’, ας καλέσει και εκείνος, όπως οφείλει, τους εκπροσώπους των πανελληνίων φορέων, για να του αναλύσουν τη σημερινή τραγική κατάσταση στον Τουρισμό, έτσι ώστε να ενημερωθεί από αυτούς που βιώνουν τα προβλήματα.

Η ανυπαρξία στόχων, επιτελικού σχεδιασμού και στρατηγικής είναι οι αιτίες που η πορεία του τουρισμού παρουσιάζει στασιμότητα στην αυξητική τάση, σμίκρυνση του χρόνου παραμονής και πτώση της εισοδηματικής στάθμης και της ποιότητας των εισερχομένων τουριστών.

Η πολιτική της Κυβέρνησης για τον κλάδο συνοψίζεται στη φράση: ‘Περιμένουμε το καλοκαίρι να έλθουν οι τουρίστες’, με αποτέλεσμα τελικά να έρχονται στην Ελλάδα όσοι δεν έχουν που άλλου να πάνε (κρατήσεις τελευταίας στιγμής).

Απορούμε πού βρήκε ο Υπουργός τα στατιστικά στοιχεία που μας διαψεύδουν και μας συστήνει να τα μελετήσουμε αφού η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία δεν τα έχει εκδώσει για τα έτη 2001 και 2002.

Τέλος, προκειμένου να ενημερωθεί τον καλούμε να παρακολουθεί τον όγκο του κοινοβουλευτικού μας έργου στη Βουλή γιατί όπως φαίνεται ασχολείται με οτιδήποτε άλλο εκτός από τον Τουρισμό.

Η ανυπαρξία τουριστικής πολιτικής και οι συχνές αλλαγές της ηγεσίας του ΥΠΑΝ, έχουν οδηγήσει και τον τουρισμό στην πιο βαθιά κρίση. Αν δεν το αντιλαμβάνεται ο ίδιος ως αρμόδιος Υπουργός, τόσο το χειρότερο και για ‘κείνον και για την Κυβέρνηση του κ. Σημίτη.

Ο Τουριστικός κόσμος έχει χορτάσει από λόγια και απαιτεί επιτέλους έργα”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024