Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΛιάσκος: Διεθνής κρίση και ελληνική αδράνεια περιβάλλουν την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Λιάσκος: Διεθνής κρίση και ελληνική αδράνεια περιβάλλουν την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Η διεθνής οικονομική κρίση και η ανυπαρξία κυβερνητικής τουριστικής πολιτικής χαρακτηρίζουν τον τουρισμό του 2002 όπως επισημαίνει ο Υπεύθυνος του Τομέα Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ευβοίας, κ. Αναστάσιος Λιάσκος, […]

Η διεθνής οικονομική κρίση και η ανυπαρξία κυβερνητικής τουριστικής πολιτικής χαρακτηρίζουν τον τουρισμό του 2002 όπως<...> επισημαίνει ο Υπεύθυνος του Τομέα Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας<.>, Βουλευτής Ευβοίας, κ. Αναστάσιος Λιάσκος, οποίος με αφορμή την επέτειο της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Ο Τουρισμός συνεισφέρει στη διασφάλιση της ειρήνης μεταξύ των λαών και στην ενδυνάμωση της αλληλεπίδρασης των πολιτιστικών δεσμών τους.

Η σημερινή επέτειος της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού βρίσκει τον κλάδο σε κρίση διεθνώς. Οι επιπτώσεις από το τρομοκρατικό κτύπημα στις ΗΠΑ και η διεθνής ύφεση έχουν αναστείλει την ανοδική του πορεία και έχουν επιφέρει αρνητικά αποτελέσματα.

Την ώρα που η χώρα μας δέχεται τις επιδράσεις της παγκόσμιας ανακατάταξης τουριστικού προορισμού, η Κυβέρνηση παρατηρεί τις εξελίξεις της Παγκόσμιας Τουριστικής Αγοράς εκ του μακρόθεν, αδύναμη να παρέμβει.

Η ανυπαρξία κυβερνητικής πολιτικής για τον Τουρισμό, η απουσία μέτρων στήριξης του κλάδου, η διάλυση του ΕΟΤ, οι αποσπασματικές ενέργειες και η ανευθυνότητα οδήγησαν τον ελληνικό τουρισμό στην φετινή πρωτοφανή κρίση, με αλυσιδωτές επιδράσεις στο σύνολο της οικονομίας.

Οι κραυγές αγωνίας των τουριστικών φορέων και οι δικές μας παρεμβάσεις δυστυχώς δεν συγκινούν κανέναν αρμόδιο. Ο κλάδος έχει αφεθεί στην τύχη του και βουλιάζει.

Η Νέα Δημοκρατία θεωρεί ότι ο Τουρισμός είναι επιλογή πρώτης προτεραιότητας, αφού αποτελεί τον πλέον δυναμικό κλάδο της οικονομίας και συμβάλλει καταλυτικά στην ανάπτυξη της χώρας.

Καλούμε για άλλη μια φορά την Κυβέρνηση Σημίτη να σταθεί με σοβαρότητα, απέναντι στο κλάδο που έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του, πριν να είναι πολύ αργά.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024