Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΠριν το δεκαπενταύγουστο οι οριστικές αποφάσεις για την Ολυμπιακή

Πριν το δεκαπενταύγουστο οι οριστικές αποφάσεις για την Ολυμπιακή

Προς ο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας, καθώς θα πρέπει να προηγηθεί η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών για την […]

Προς ο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας<.><...>, καθώς θα πρέπει να προηγηθεί η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της Olympic Catering, στις 12 του μηνός. Στελέχη του υπουργείου Μεταφορών τονίζουν σε διάφορα δημοσιεύματα ότι μια θετική εξέλιξη στην πορεία του διαγωνισμού ιδιωτικοποίησης της Olympic Catering, θα αποτελέσει θετικό προμήνυμα και για την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής.

Ο πρώτος κύκλος των ανεπίσημων διαπραγματεύσεων, που διενεργούν για την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας, εκπρόσωποι των τριών τραπεζών-συμβούλων της κυβέρνησης και της κοινοπραξίας Νew Wings, στην οποία συμμετέχουν ο επιχειρηματίας Π. Βαρδινογιάννης και οι πιλότοι του εθνικού αερομεταφορέα, αναμένεται να τελειώσει στο τέλος αυτής της εβδομάδας. Επίσης, σύμφωνα με την εφημερίδα “Ημερησία”, εκπρόσωποι των τριών τραπεζών- συμβούλων της κυβέρνησης πραγματοποιούν διερευνητικές συνομιλίες και με τον Ελληνοαμερικανό, κ. Αλεξάκη, ο οποίος έχει καταθέσει προσφορά για την ΟΑ<.>, στην οποία όμως δεν αποσαφηνίζει τα ακριβή του σχέδια για το μέλλον του εθνικού αερομεταφορέα.

Οι επίσημες διαπραγματεύσεις, κατά το δημοσίευμα, αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, ώστε η εξαγορά της ΟΑ να τελεσφορήσει το αργότερο στις αρχές του 2003.

Σημειώνεται ότι το επιχειρησιακό σχέδιο της Νew Wings, χαρακτηρίζεται ως φιλόδοξο, ενώ για το προσωπικό προτείνεται να παραμείνουν στην νέα Ο.Α 5.000 από το μόνιμο προσωπικό της εταιρίας και 2000 εποχικοί.

Παράλληλα, όπως φαίνεται σε αίσιο τέλος θα καταλήξει εντός των επόμενων ημερών η υπόθεση που ταλαιπωρεί τους τελευταίους μήνες την Ολυμπιακή Αεροπορία<.> και την κυβέρνηση, όσον αφορά τους ελέγχους της Κομισιόν για το αν υπήρξαν παρατυπίες στις οικονομικές ενισχύσεις του αερομεταφορέα από το Δημόσιο και την Εμπορική Τράπεζα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Εξπρές”, η αρμόδια κοινοτική Επίτροπος, Λογιόλα Ντε Παλάθιο, επικοινώνησε πριν λίγες μέρες τηλεφωνικώς με τον υπουργό Μεταφορών, Χρίστο Βερελή και του ανακοίνωσε ότι οι έκτακτες αυτές χρηματοδοτήσεις δεν συνιστούν σε καμία περίπτωση παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας.

Η ίδια ενημέρωσε τον υπουργό ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα, μετά από προσεκτική μελέτη των στοιχείων που προσκόμισαν η Ολυμπιακή και το ελληνικό Δημόσιο, αλλά και κατόπιν εξέτασης των όρων του δανείου της Εμπορικής Τράπεζας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024