Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΌχι άλλες απεργίες Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας ζητάει ο ΣΑΑΕ
Σύνδεσμος Αντιπροσώπων Αεροπορικών Εταιρειών

Όχι άλλες απεργίες Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας ζητάει ο ΣΑΑΕ

Ο Σύνδεσμος Αντιπροσώπων Αεροπορικών Εταιρειών ζητάει την άμεση παρέμβαση όλων των εμπλεκόμενων φορέων αλλά και την κατανόηση των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας πολιτικής αεροπορίας, ώστε να βρεθεί επιτέλους η λύση στην διένεξη και τα χρονίζοντα λειτουργικά…

Ο Σύνδεσμος Αντιπροσώπων Αεροπορικών Εταιρειών ζητάει την άμεση παρέμβαση όλων των εμπλεκόμενων φορέων αλλά και<...> την κατανόηση των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας πολιτικής αεροπορίας, ώστε να βρεθεί επιτέλους η λύση στην διένεξη και τα χρονίζοντα λειτουργικά προβλήματα των Ελεγκτών και σε καμία περίπτωση να μην γίνουν οι απεργίες επαναλαμβανόμενες μέσα στο καλοκαίρι.

Είναι γνωστό ότι το αΆ εξάμηνο του 2009 οι λειτουργικές ζημιές των αεροπορικών εταιρειών, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της ΙΑΤΑ, είναι οι χειρότερες των τελευταίων δεκαετιών και ξεπερνούν κατά πολύ και τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις. Η ελληνική αγορά είναι μία μικρή-περιφερειακή αγορά για τις αεροπορικές εταιρίες και οι αποδόσεις των ξένων εταιρειών, εκτός ναυτιλίας, είναι χαμηλές και κυρίως εποχιακές.

Υπάρχει πραγματικός κίνδυνος διακοπής πολλών δρομολογίων την ερχόμενη χειμερινή περίοδο και κινδυνεύει κυρίως η Αθήνα λόγω και των ακριβών κοστολογίων του ΕλευθέριοςΒενιζέλος, αλλά και η Θεσσαλονίκη, να μείνουν χωρίς αεροπορικές συνδέσεις, οι οποίες δύσκολα θα επανέλθουν στην επόμενη καλοκαιρινή περίοδο. Με αποτέλεσμα, οι απώλειες για τη χώρα, τον τουρισμό, τις εξαγωγές ευπαθών προϊόντων και όχι μόνο να μην είναι αναστρέψιμες!

Επιπλέον, οι ελληνικές αεροπορικές εταιρίες κινδυνεύουν με σημαντικές απώλειες εσόδων, αν δεν δουλέψουν και το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα να απειλούνται θέσεις εργασίας μέσα στο χειμώνα.

Ο ΣΑΑΕ, σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, προσφέρει τις υπηρεσίες του ώστε να βρεθεί λύση προτού να είναι πολύ αργά.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024