Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΟμιλητής του Σεμιναρίου ΄Marketing Effectively the Airline Product in a Changing World΄ και ο Κωνσταντίνος Καλλιγιάννης

Ομιλητής του Σεμιναρίου ΄Marketing Effectively the Airline Product in a Changing World΄ και ο Κωνσταντίνος Καλλιγιάννης

Ένας εκ των ομιλητών στο τριήμερο σεμινάριο `Marketing Effectively the Airline Product in a Changing World`, που θα διεξαχθεί στην Αθήνααπό 29 Σεπτεμβρίου 2005 έως 1 Οκτωβρίου 2005, μέσω του […]

Ένας εκ των ομιλητών στο τριήμερο σεμινάριο `Marketing Effectively the Airline Product in a Changing World`, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα<...>από 29 Σεπτεμβρίου 2005 έως 1 Οκτωβρίου 2005, μέσω του οποίου τα στελέχη αεροπορικών εταιριών θα έχουν τη δυνατότητα εκμάθησης αποτελεσματικών τρόπων προώθησης των προϊόντων τους στην αγορά, θα είναι και ο κ. Κωνσταντίνος Καλλιγιάννης.

Ο κ. Καλλιγιάννης γεννήθηκε στο Τσέστερ του Ηνωμένου Βασιλείου το 1977, ενώ πέρασε τα παιδικά του χρόνια σε τρεις χώρες: την Αγγλία, τη Γαλλία και την Ελλάδα. Αποφοίτησε το 1995 (απολυτήριο 18/20) και αμέσως έφυγε για τις ακαδημαϊκές του σπουδές στην Αγγλία.

Αποφοίτησε το 1998 από το Πανεπιστήμιο του Λούτον (Luton University) στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (BA Honours) με την πτυχιακή του στις επιδράσεις της διοίκησης του Στέλιου Χατζιωάννου στην παρακίνηση των εργαζομένων της easyJet.

Τον επόμενο χρόνο εξειδικεύτηκε στις αερομεταφορές, κάνοντας μεταπτυχιακές σπουδές (MSc) στην Διοίκηση Αερομεταφορών στο Πανεπιστήμιο του Κράνφιλντ (Cranfield University), όπου αποφοίτησε το 1999, κάνοντας την πτυχιακή του εργασία στην έρευνα για πιθανή σύγκρουση εμπορικού ονόματος μεταξύ της Virgin Atlantic και της Virgin Express.

Το 1999 με 2001 επέστρεψε στην Ελλάδα για να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία. Το πρώτο χρόνο υπηρέτησε ως σμηνίτης στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία στο γραφείο ενημέρωσης πτήσεων στο αεροδρόμιο των Χανίων. Τον δεύτερο χρόνο της θητείας του μετατέθηκε στο Επιτελείο του Υπουργού στο Υπουργείο Εθνικής `Αμυνας.

Συγχρόνως με την θητεία του (1999-2001), έκανε μεταπτυχιακές σπουδές (MSc) στην Διοίκηση και Σχεδιασμό Αεροδρομίων στο Πανεπιστήμιο του Λάφμπορο (Loughborough University), κάνοντας την πτυχιακή του εργασία στην έρευνα για νέα μέθοδο καταμερισμού αδειών προσγείωσης και απογείωσης.

Αμέσως μετά το 2001, ξεκίνησε το Διδακτορικό του (PhD) στο Πανεπιστήμιο του Κράνφιλντ (Cranfield University) υπό την επίβλεψη του Διδάκτορα Keith Mason μελετώντας πιθανές συγκρούσεις μεταξύ των εμπορικών σημάτων των αεροπορικών εταιριών και των συμμαχιών τους.

Την ίδια περίοδο (2001-2002) έγινε συνιδρυτής των Ελληνικών Αεροπορικών Εταιριών και έκανε ορισμένες μελέτες στην Ελληνική αγορά, μερικές από τις οποίες είναι οι ακόλουθες:


  • Μελέτη βιωσιμότητας για την ίδρυση αεροπορικής εταιρίας χαμηλών ναύλων.

  • Μελέτη βιωσιμότητας για την ίδρυση αεροταξί στην Κρήτη.

  • Μελέτη βιωσιμότητας για την ίδρυση αεροπορικής εταιρίας εμπορευμάτων.


Το Φεβρουάριο του 2003 επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο για να εργασθεί στην York Aviation ως Σύμβουλος Αερομεταφορών, με την οποία συμμετείχε σε μεγάλο αριθμό σημαντικών αεροπορικών μελετών στους τομείς της επιδότησης αεροπορικών γραμμών, πρόβλεψης αεροπορικής κίνησης, οικονομικών αντίκτυπων των αεροδρομίων, και ανάλυση επιβατικής διαθεσιμότητας των αεροδρομίων. Ορισμένοι από τους διακεκριμένους πελάτες αυτών των μελετών ήταν οι ACI Europe, English Regional Development Agencies, Lyon Airport, Nottingham EMA Airport, κ.α..

Επέστρεψε στο τέλος του 2004 (Δεκέμβριο) στην Ελλάδα για να τελειώσει το Διδακτορικό του.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως ο κ. Κωνσταντίνος Καλλιγιάννης μιλάει πέντε γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά και Γερμανικά), ενώ εκτός από τις αεροπορικές ασχολίες, του αρέσει η άθληση και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024