Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑβραμόπουλος: Δεν θεωρούμε την Τουρκία αντίπαλο στον τομέα του τουρισμού, αλλά εταίρο και φίλο

Αβραμόπουλος: Δεν θεωρούμε την Τουρκία αντίπαλο στον τομέα του τουρισμού, αλλά εταίρο και φίλο

Την επιθυμία τους για επενδύσεις στον τομέα του Τουρισμού, εγκαταλείποντας τις πολιτικές και ψυχολογικές εντάσεις δήλωσαν οι Υπουργοί Τουριστικής Ανάπτυξης της Ελλάδας, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος και Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, κ. Αττίλα Κοτς, στα πλαίσια συνάντησης, που πραγματοποίησαν την περασμένη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη, με αφορμή…

Την επιθυμία τους για επενδύσεις στον τομέα του Τουρισμού, εγκαταλείποντας τις πολιτικές και ψυχολογικές εντάσεις δήλωσαν<...>οι Υπουργοί Τουριστικής Ανάπτυξης της Ελλάδας, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος και Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, κ. Αττίλα Κοτς, στα πλαίσια συνάντησης, που πραγματοποίησαν την περασμένη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη, με αφορμή εκδήλωση που πραγματοποίησε η Ένωση Ξενοδόχων, Διαχειριστών και Επενδυτών της Τουρκίας – TUROB.

“Εμείς δεν είμαστε μόνο φίλοι, δεν είμαστε μόνο εταίροι στο εμπόριο, έχουμε μοιραστεί κοινή ιστορία και κοινή τύχη”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κότς, ο οποίος μάλιστα σημείωσε ότι “ο αριθμός των Ελλήνων τουριστών που επισκέφθηκαν φέτος την Τουρκία, έχει αυξηθεί κατά 40%. Επεσήμανε επίσης, ότι “κατά το διάστημα προσέγγισης μεταξύ των δύο χωρών υπεγράφησαν από το 2002 μέχρι σήμερα, συνολικά 25 πρωτόκολλα και συμφωνίες”.

Από την πλευρά του ο κ. Αβραμόπουλος είπε πως ο τουρισμός θα βοηθήσει στο να γνωρίσει καλύτερα ο ένας λαός τον άλλο και τόνισε ότι “οι λαοί των δύο χωρών με την αμοιβαία αλληλεγγύη και συμπαράσταση που επέδειξαν στο σεισμό του 1999, παρουσίασαν ένα ωραίο παράδειγμα”.

“Εμείς δεν θεωρούμε τον τουρισμό μόνο μια εμπορική δραστηριότητα, αλλά και μια δραστηριότητα που δίνει την ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα οι λαοί μεταξύ τους. Μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας δεν υπάρχει γεωγραφική απόσταση, υπάρχει ψυχολογική. Δεν θεωρούμε την Τουρκία ως αντίπαλο στον τομέα του τουρισμού, τη θεωρούμε εταίρο και φίλο“, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Αβραμόπουλος.

Στη συνάντηση των δύο υπουργών παρέστησαν επίσης ο Νομάρχης της Κωνσταντινούπολης κ. Γκιουλέρ, ο Δήμαρχος της πόλης κ. Τοπμπάς, ο Διευθυντής Ασφάλειας κ. Τζερράχ, ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Καλογερόπουλος, τουριστικοί πράκτορες και άλλοι αρμόδιοι παράγοντες.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024