Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠετραλιά: Ιδιαίτερη χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό το 2007
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Πετραλιά: Ιδιαίτερη χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό το 2007

Ιδιαίτερη χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό χαρακτήρισε το 2007 η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, μιλώντας την Παρασκευή στη διοίκηση και τους εργαζομένους του ΕΟΤ, στο πλαίσιο εκδήλωσης για την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στα γραφεία του Οργανισμού…

Ιδιαίτερη χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό χαρακτήρισε το 2007 η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, μιλώντας την Παρασκευή στη διοίκηση και τους εργαζομένους του ΕΟΤ, στο πλαίσιο<...>εκδήλωσης για την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στα γραφεία του Οργανισμού. Και η υπουργός εξήγησε: “Το 2007 είναι μια ιδιαίτερη χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό καθώς θα συνεχιστεί και θα ενδυναμωθεί η νέα εθνική στρατηγική και πολιτική που εφαρμόζουμε σε αυτόν τον τόσο σημαντικό τομέα της οικονομίας”.

“Είμαι βέβαιη ότι θα είναι χρονιά σταυροδρόμι για τον τουρισμό μας. Το 2006 είχαμε μια αύξηση στις αφίξεις της τάξης του 10% δηλαδή περίπου 16 εκατ. επισκέπτες. Το καθαρό τουριστικό συνάλλαγμα έφθασε τα 12 δισ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 9% που σημαίνει ότι ο τουρισμός δίνει στην ελληνική οικονομία 1 δισ. ευρώ το μήνα” ανέφερε μεταξύ άλλων η κυρία Πετραλιά.

Απευθυνόμενη δε προς τη διοίκηση και τους εργαζομένους του ΕΟΤ, η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης συνέστησε σε όλους να είναι πολύ περήφανοι και ταυτόχρονα απαιτητικοί, “διότι αποτελούμε ένα κομμάτι της μεγαλύτερης βιομηχανίας της χώρας μας από οικονομικής πλευράς και παράλληλα συνθέτουμε την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό”. “Τα γραφεία μας στο εξωτερικό και οι άνθρωποι που εργάζονται σε αυτά είναι πρεσβευτές της χώρας μας” συμπλήρωσε η υπουργός.

Αναφερόμενη τέλος στο θέμα της ποιότητας η κυρία Πετραλιά τόνισε στους εργαζόμενους του ΕΟΤ ότι όταν λέμε ποιότητα για τον ελληνικό τουρισμό εννοούμε ποιότητα και στις δικές μας υπηρεσίες. Και πρόσθεσε: “Το 2007 θα είναι μια χρονιά που όλοι θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος καθώς μαζί πορευόμαστε σ’αυτή τη νέα πορεία του ελληνικού τουρισμού. Πιστεύω ότι με τη συνεργασία όλων, θα πάμε καλά. Ο στόχος μας είναι πάνω από όλα η χώρα μας, ο ελληνικός τουρισμός που τον πονάμε γιατί ξέρουμε ότι το μέλλον της Ελλάδας ανήκει στον τουρισμό. Η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει στον τουρισμό και η καρδιά του τουρισμού χτυπάει στη Ελλάδα”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024