Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠολιτισμός και τουρισμός χτίζουν γέφυρες ανάμεσα στους λαούς
`Αρης Σπηλιωτόπουλος

Πολιτισμός και τουρισμός χτίζουν γέφυρες ανάμεσα στους λαούς

“Η φωνή του Μάριου Φραγκούλη δεν καθρεφτίζει παρά εκείνο το κομμάτι του σύγχρονου πολιτισμού που η Ελλάδα και διαθέτει αλλά και μπορεί να χαρίσει σε εκατομμύρια ανθρώπους από όλο τον κόσμο” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, χαιρετίζοντας την συναυλία του διάσημου καλλιτέχνη…

“Η φωνή του Μάριου Φραγκούλη δεν καθρεφτίζει παρά εκείνο το κομμάτι του σύγχρονου πολιτισμού που η Ελλάδα και διαθέτει αλλά και μπορεί να χαρίσει σε εκατομμύρια ανθρώπους από όλο τον κόσμο” ανέφερε χαρακτηριστικά<...>ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, χαιρετίζοντας την συναυλία του διάσημου καλλιτέχνη, που δόθηκε την Τετάρτη στη Νέα Όπερα της Μόσχας.

Αυτό το κομμάτι του πολιτισμού, σύμφωνα με τον κ. Υπουργό, είναι ιδιαίτερα σημαντικό, επειδή όπως ο Αληθινός Πολιτισμός εξακολουθεί να χτίζει γέφυρες ανάμεσα στους λαούς, έτσι και ο Τουρισμός. “Όχι η άψυχη εμπορική έννοια που βασίζεται σε μονοδιάστατα κλισέ”, όπως εξήγησε “αλλά εκείνο το λειτουργικό και πολυποίκιλο όραμα μέσα από το οποίο αναδύεται μια κοινωνία έτοιμη να αντιμετωπίσει τις απαιτήσεις των καιρών”.

“Αυτό είναι που εμείς ονειρευόμαστε: μια Ελλάδα σύγχρονη, όμορφη, φιλική, μοντέρνα, ασφαλής –μια Ελλάδα που έχει ενσωματώσει την αισθητική του 21ου αιώνα. Και βασικό συστατικό αυτής της Ελλάδας είναι η αισθητική του Πολιτισμού της, εκείνο το σύγχρονο πρόσωπο μέσα από το οποίο αναδύεται η εικόνα μιας χώρας που έχει να δώσει πολλά σε όλες τις μορφές της Τέχνης, με τα έργα και τους καλλιτέχνες να γίνονται γέφυρες που πυροδοτούν το πάθος και την συγκίνηση μέσα μας” ανέφερε ο κ. Σπηλιωτόπουλος, μεταξύ άλλων.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024