Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠροβολή της Ελλάδας μέσα από το Έτος Ελαιόλαδου και Ελιάς 2006
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Προβολή της Ελλάδας μέσα από το Έτος Ελαιόλαδου και Ελιάς 2006

Ευκαιρία έναρξης μιας πιο συντονισμένης προσπάθειας για την προβολή παγκοσμίως του ελληνικού ελαιόλαδου και της ελιάς, η οποία αποτελεί σύμβολο της ιστορίας, της μυθολογίας, της παράδοσης και του πολιτισμού μας – όπως και παγκόσμιο σύμβολο της νίκης και της ειρήνης – αποτέλεσε το 2006 ως Έτος Ελαιόλαδου και Ελιάς…

Ευκαιρία έναρξης μιας πιο συντονισμένης προσπάθειας για την προβολή παγκοσμίως του ελληνικού ελαιόλαδου και της ελιάς, η οποία αποτελεί σύμβολο της ιστορίας, της μυθολογίας, της παράδοσης και του πολιτισμού μας – όπως και<...>παγκόσμιο σύμβολο της νίκης και της ειρήνης – αποτέλεσε το 2006 ως Έτος Ελαιόλαδου και Ελιάς. Στηρίζοντας την προβολή αυτού του σημαντικού προϊόντος, στηρίζουμε την ίδια την Ελλάδα ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, κατά τον χτεσινό της χαιρετισμό στην απονομή βραβείων του διαγωνισμού σχεδιασμού συσκευασίας ελαιόλαδου στο πλαίσιο του Προγράμματος `2006: Έτος Ελαιόλαδου και Ελιάς`.

“Δίνοντας έμφαση στην παράμετρο της ποιότητας του προϊόντος, συνδέουμε την ποιότητα και την καλή φήμη με τη χώρα μας. Αυτό επεκτείνεται και στον τουρισμό μας, που είναι βασική συνιστώσα της ελληνικής οικονομίας” εξήγησε η κυρία Πετραλιά, συμπληρώνοντας πως πέρα από την ποιότητα του προϊόντος σημασία έχει και η εικόνα, ο τρόπος προώθησης και προβολής. Η συσκευασία, το περιτύλιγμα, η διαφημιστική καμπάνια είναι σημαντικοί παράγοντες. Και αυτό αφορά οποιοδήποτε προϊόν και φυσικά και το τουριστικό προϊόν. Για αυτό και ο διαγωνισμός για τη συσκευασία του ελαιόλαδου έχει μεγάλη σπουδαιότητα, κατά την υπουργό. Η σύνδεση του ελαιόλαδου με την μεσογειακή κουζίνα, την υγιεινή διατροφή, την υγεία και τη μακροζωία γενικότερα αποτελεί ακόμη έναν λόγο για την ενίσχυση της προβολής του, όπως κατέληξε η κυρία Πετραλιά.

Κλείνοντας τον χαιρετισμό της η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης αναφέρθηκε στη νέα τουριστική πολιτική, εκφράζοντας την αισιοδοξία της για το 2007, χρονιά κατά την οποία στόχος είναι τα 20 εκατ. τουρίστες. Η χρονιά που πέρασε, όπως η ίδια είπε, ήταν πολύ σημαντική, με την αύξηση των αφίξεων να αγγίζει το 10%.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024