Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΣτην έκθεση `Expo Aichi 2005` της Ιαπωνίας ο Λιάσκος

Στην έκθεση `Expo Aichi 2005` της Ιαπωνίας ο Λιάσκος

Την έκθεση `Expo Aichi 2005` της Ιαπωνίας επισκέπτεται, ως μέλος της ελληνικής αποστολής, ο Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης,κ. Αναστάσιος Λιάσκος, καθώς η διοργάνωση αυτή αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για την προβολή […]

Την έκθεση `Expo Aichi 2005` της Ιαπωνίας επισκέπτεται, ως μέλος της ελληνικής αποστολής, ο Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης,<...>κ. Αναστάσιος Λιάσκος, καθώς η διοργάνωση αυτή αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για την προβολή του ελληνικού τουρισμού παγκοσμίως.

Πιο συγκεκριμένα, ο ελληνικός τουρισμός αναμένεται να λάβει ώθηση όχι μόνο από τα εκατομμύρια επισκέπτες της `Expo`, που θα ενημερωθούν για το τουριστικό προϊόν της χώρας μας, αλλά και από τις επαφές που θα έχει ο αρμόδιος υφυπουργός στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, προκειμένου να προσελκύσει ξένες επενδύσεις στον κλάδο, καθώς ο κ. Λιάσκος πρόκειται να μιλήσει για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στον ελληνικό τουρισμό, σε συνέδριο με θέμα `Greece: Business Opportunities in the Heart of South-Eastern Europe`, που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαΐου στο Τόκιο.

Ακόμα, ο κ. Λιάσκος θα έχει σειρά επαφών με παράγοντες της τουριστικής αγοράς, θα επισκεφθεί το ελληνικό περίπτερο στην έκθεση και θα παραχωρήσει συνεντεύξεις σε ιαπωνικά και διεθνή ΜΜΕ για τον ελληνικό τουρισμό και τις προοπτικές ανάπτυξης του, στο πλαίσιο των νέων μέτρων και πολιτικών που εφαρμόζονται στη χώρα μας.

Η `Expo 2005`, η οποία διαρκεί έξι μήνες, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εκθεσιακές εκδηλώσεις των τελευταίων δεκαετιών, στην οποία συμμετέχουν 127 χώρες, συμπεριλαμβανομένων όλων των χωρών της Ε.Ε., ενώ ο αριθμός των επισκεπτών αναμένεται να ξεπεράσει τα 15 εκατ. άτομα.

Η συμμετοχή της χώρας μας στην `Expo 2005`, αποσκοπεί στην προβολή της εικόνας και του δυναμισμού της σύγχρονης Ελλάδας στο πολυάριθμο ιαπωνικό και διεθνή κοινό που την επισκέπτεται. Η κεντρική ιδέα του Ελληνικού περιπτέρου στην έκθεση, βασίζεται στο τρίπτυχο `Φύση – Μέτρο – Aνθρωπος` και αναπτύσσεται στη βάση των τεσσάρων στοιχείων της φύσης, που είναι: η Γη, το Νερό, ο Αέρας και η Φωτιά, ενώ το κύριο σύμβολο της ελληνικής συμμετοχής επελέγη η `Ελιά`, που αποτελεί σύμβολο της ελληνικής κληρονομιάς και παγκόσμιο σύμβολο ευημερίας και ειρήνης.

Μάλιστα, αξίζει να αναφερθεί ότι στο πλαίσιο της αξιοποίησης του σημαντικού αυτού γεγονότος και της 6μηνης παρουσίας της Ελλάδας στην Ιαπωνία, που αποτελεί αγορά – στόχο, εντάσσεται σειρά δραστηριοτήτων πολιτιστικού, εμπορικού και οικονομικού χαρακτήρα. Με τον τρόπο αυτό παρέχεται η δυνατότητα ολοκληρωμένης προβολής της χώρας μας και προώθηση των οικονομικών και εμπορικών μας σχέσεων με την σημαντική αυτή αγορά. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσημης ελληνικής αποστολής, ο κ. Λιάσκος θα επισκεφθεί το Kyoto, τη Nagoya και την Osaka.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι επικεφαλής της ελληνικής αποστολής στην `Expo Aichi` είναι ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γ. Αλογοσκούφης, ενώ πέραν του κ. Λιάσκου, στην αντιπροσωπεία της χώρας μας μετέχουν ακόμη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ευάγγελος Μπασιάκος, ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Πέτρος Δούκας και κορυφαίοι παράγοντες ελληνικών επιχειρήσεων. Η ελληνική αποστολή θα επισκεφτεί τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, με την ευκαιρία της ημέρας της Ελλάδας (20 Μαΐου 2005) στην `Expo Aichi`.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024