Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΈρευνες-ΜελέτεςΈρευνα για τα κριτήρια επιλογής καταλύματος των ταξιδιωτών

Έρευνα για τα κριτήρια επιλογής καταλύματος των ταξιδιωτών

Έρευνα για τα κριτήρια επιλογής καταλυμάτων των ταξιδιωτών πραγματοποίησε πρόσφατα η εταιρία Market Horizons για λογαριασμό της American Automobile Association (AAA), τα αποτελέσματα της οποίας…

Έρευνα για τα κριτήρια επιλογής καταλυμάτων των ταξιδιωτών πραγματοποίησε πρόσφατα η εταιρία Market Horizons<...>για λογαριασμό της American Automobile Association (AAA), τα αποτελέσματα της οποίας ανακοινώθηκαν προχτές, Τρίτη 17 Μαΐου 2005.

Έτσι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, που διεξήχθη με τη μέθοδο της τυχαίας επιλογής σε 842 μέλη της AAA, κορυφαίο κριτήριο επιλογής των ταξιδιωτών είναι η τοποθεσία του καταλύματος, όταν αναζητούν κάποιο ξενοδοχείο ή διαμέρισμα για να μείνουν.

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα αποκάλυψε 10 παράγοντες – κριτήρια, που παίζουν σημαντικό ρόλο στην επιλογή των καταλυμάτων. Μετά την τοποθεσία του καταλύματος, που προτιμάται να βρίσκεται μέσα ή κοντά σε μια μεγάλη πόλη (93%), άλλοι σημαντικοί παράγοντες επιλογής είναι η δυνατότητα πραγματοποίησης κάποιων δραστηριοτήτων (90%), η τιμή (86&), η έκπτωση που παρέχεται στα μέλη της AAA (82%), όπως και η κατηγορία του ξενοδοχείου (72%).

Οι υπόλοιποι παράγοντες, που παίζουν σημαντικό ρόλο στην επιλογή των ταξιδιωτών, και συμπληρώνουν την λίστα των κορυφαίων 10 παραγόντων είναι, σύμφωνα με τις απαντήσεις των ερωτώμενων, οι ακόλουθοι:

  • Το υποχρεωτικό πρωινό (60%)
  • Η καθαριότητα (45%)
  • Υπηρεσίες φιλικές στο περιβάλλον (34%)
  • Η ύπαρξη εσωτερικής / εξωτερικής πισίνας (33%)
  • Δραστηριότητες για παιδιά (20%)

  • Είσοδο σε κατοικίδια ζώα (20%)

Μάλιστα, όταν κλήθηκαν οι συμμετέχοντες στην έρευνα να σχολιάσουν κατά πόσο η κατηγορία του καταλύματος ανταποκρίνεται στις παρεχόμενες υπηρεσίες του και, κατά συνέπεια στις απαιτήσεις των καταναλωτών, το 88% των ερωτώμενων απάντησε ότι η κατηγοριοποίηση τους είναι αξιόπιστη και ακριβής. Ειδικότερα, από τους ταξιδιώτες διακοπών, το 54% των ερωτώμενων ανέφερε ότι η κατηγοριοποίηση των ξενοδοχείων είναι πολύ σημαντική στην επιλογή του καταλύματος.

Επίσης, σε άλλο ερώτημα, σχετικά με το τι αντιπροσωπεύει η κατηγορία ενός ξενοδοχείου, το 63% των ερωτώμενων ανέφερε το επίπεδο της καθαριότητας και το μέγεθος της έκτασης, που καταλαμβάνει η συγκεκριμένη ξενοδοχειακή μονάδα.

“Αυτά τα αποτελέσματα καταδεικνύουν την σημαντικότητα της κατηγοριοποίησης των καταλυμάτων για τους ταξιδιώτες” δήλωσε σχετικά ο κ. Michael Petrone, Διευθυντής του Τμήματος Τουριστικών Πληροφοριών της AAA.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024