Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣτο πλευρό της Ελλάδας το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Στο πλευρό της Ελλάδας το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα

Με πρωτοβουλία της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ-ΕΔ) προωθεί πρόταση ψηφίσματος που αφορά στις φυσικές καταστροφές αυτό το καλοκαίρι στην Ευρώπη. Στην πρόταση […]

Με πρωτοβουλία της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ-ΕΔ) προωθεί πρόταση ψηφίσματος που αφορά στις φυσικές καταστροφές αυτό το καλοκαίρι στην Ευρώπη. Στην πρόταση ψηφίσματος<...>κυριαρχεί η ανείπωτη τραγωδία που προκάλεσαν οι πυρκαγιές στην Ελλάδα. Στη συζήτηση του ψηφίσματος στο πλαίσιο συνεδριάσεων του ΕΛΚ-ΕΔ η ανταπόκριση των ξένων Ευρωβουλευτών συναδέλφων ήταν συγκινητική, με αθρόα συμμετοχή και αυθόρμητες παρεμβάσεις.

Οι Ευρωβουλευτές τονίζουν στο κείμενο του ψηφίσματος ότι, παρά την έμπρακτη αλληλεγγύη που έδειξε η Ε.Ε. στην Ελλάδα, είναι ανάγκη η Ευρώπη να αποκτήσει άμεση, αποτελεσματική και ταχεία παρέμβαση στον τομέα της πολιτικής προστασίας σε φυσικές καταστροφές τέτοιου μεγέθους και έντασης. Σύσσωμη η πολιτική ομάδα του ΕΛΚ-ΕΔ υπογράμμισε ότι η έκταση της πρωτοφανούς καταστροφής στην Ελλάδα δεν θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί από καμία κυβέρνηση και κανέναν κρατικό μηχανισμό κατά μόνας.

Οι προτάσεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος αφορούν, μεταξύ άλλων:


  • Στην αναδιάρθρωση και σε νέους ευέλικτους κανόνες για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης

  • Στον συντονισμό των ενεργειών βοήθειας ανάλογα με την καταστροφή για αποτελεσματική αντιμετώπιση της κατάστασης (ενεργοποίηση επίγειων ή εναέριων μέσων)


Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα υποστηρίζει ενθέρμως την σύσταση μιας νέας ειδικής Ευρωπαϊκής Δύναμης Πολιτικής Προστασίας, που θα ενεργοποιείται σε τέτοιες καταστάσεις σύμφωνα και με την πρόταση Σαρκοζί-Καραμανλή.
Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024