Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΣυνάντηση Ψωμιάδη – Βουλγαράκη για την ακτοπλοΐα και τον ΟΛΘ

Συνάντηση Ψωμιάδη – Βουλγαράκη για την ακτοπλοΐα και τον ΟΛΘ

Θέματα που αφορούν στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις του νομού Θεσσαλονίκης αλλά και το θέμα της ιδιωτικοποίησης του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΘ, συζήτησαν χτες το πρωί ο νομάρχης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης και […]

Θέματα που αφορούν στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις του νομού Θεσσαλονίκης αλλά και το θέμα της ιδιωτικοποίησης του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΘ, συζήτησαν χτες το πρωί ο νομάρχης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο υπουργός<...>Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιώργος Βουλγαράκης.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Ψωμιάδης σε δηλώσεις του χαρακτήρισε “ελκυστική” την πρόταση της Κυβέρνησης και του Υπουργού για τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για την παραχώρηση συγκεκριμένου χώρου, του ΣΕΜΠΟ, εξέλιξη που θα δώσει τη δυνατότητα ενός μεγάλου ανοίγματος στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Ευρώπη.

Ο Υπουργός διαβεβαίωσε τον Νομάρχη ότι δεν θίγονται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των εργαζομένων. Όμως γι’ αυτό το θέμα αύριο στις 10.30 το πρωί ο κ. Ψωμιάδης θα έχει συνάντηση στο γραφείο του και με τους εκπροσώπους των εργαζομένων για μια πιο ολοκληρωμένη ενημέρωση, ενώ όπως είπε “η κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει το διάλογο ώστε η απόφασή της να είναι αποτελεσματική”.

Τέλος, ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κάλεσε τον κ. Βουλγαράκη να επισκεφθεί τη Νομαρχία για να συζητήσουν θέματα που αφορούν στη μεγαλύτερη δυνατή ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και την καλύτερη ακτοπλοϊκή σύνδεση του Λιμανιού της με τα νησιά και την υπόλοιπη Ελλάδα, για να βοηθήσει ώστε το ερχόμενο καλοκαίρι να έχει και η Θεσσαλονίκη σύγχρονα πλοία και να δρομολογήσει δελφίνια και υδροπλάνα.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024