Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνάντηση της Ο. Κεφαλογιάννη με κλιμάκιο του ΠΟΤ
Δήλωση της υπεύθυνης Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης ΝΔ

Συνάντηση της Ο. Κεφαλογιάννη με κλιμάκιο του ΠΟΤ

Η υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ρεθύμνου, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, συναντήθηκε χθες στο Ρέθυμνο με κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού. Σε συνέχεια της συνάντησης, έκανε την ακόλουθη δήλωση…

Η υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ρεθύμνου, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, συναντήθηκε<...> χθες στο Ρέθυμνο με κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού. Σε συνέχεια της συνάντησης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Η επίσκεψη του κλιμακίου, για την ένταξη της Κρήτης στο Πρόγραμμα ΅Προορισμός ΑριστείαςΆ μπορεί να αποφέρει μελλοντικά σημαντικά οφέλη, γιΆ αυτό και πρέπει να στηριχθεί δυναμικά από όλους τους τουριστικούς φορείς του νησιού μας.

ΕπΆευκαιρία της συνάντησης, που επικεντρώθηκε στην ποιότητα και την ανταγωνιστικότητα του κρητικού τουριστικού προϊόντος, θα ήθελα να εστιάσω σε τρία σημεία.

Πρώτον: Στην ανάγκη διαφοροποίησης των τουριστικών προορισμών, αναλόγως των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους. Η Κρήτη είναι ένας ξεχωριστός προορισμός, με πολλά, διαφορετικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, που πρέπει να τονίζουμε και να αναδεικνύουμε. Η νέα διοικητική μεταρρύθμιση και η διαίρεση της χώρας σε περιφέρειες πιστεύω ότι μπορεί να συμβάλλει σε αυτή την κατεύθυνση.

Δεύτερον: Βαρύνουσα σημασία έχει και η διεύρυνση της τουριστικής αγοράς, μέσα από στοχευμένες στρατηγικές προσέλκυσης επισκεπτών από όλο και περισσότερες χώρες. Η Κρήτη απευθύνεται σε όλους. Έχει όλες τις προϋποθέσεις προκειμένου να αναπτυχθεί ως παγκόσμιος τουριστικός πόλος έλξης, γι`αυτό χρειάζεται δυναμικότερη προβολή στις διεθνείς αγορές.

Τρίτον, δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι χωρίς καμία στήριξη από την Κυβέρνηση, και παρά τις δυσμενείς συνέπειες της κρίσης, οι επιχειρηματίες και εργαζόμενοι του τουρισμού, τόσο στην Κρήτη όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες και δουλεύουν σκληρά, για να βελτιώσουν το τουριστικό προϊόν και να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των υπηρεσιών τους.

Είμαστε δίπλα τους. Αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες τους. Συνεργαζόμαστε εντατικά με το σύνολο των τουριστικών φορέων της χώρας, επισημαίνουμε διαρκώς τα προβλήματα και καταθέτουμε προτάσεις με στόχο, το 2011 να είναι μια χρονιά με περισσότερες ευκαιρίες και καλύτερα αποτελέσματα για τον ελληνικό τουρισμό”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024