Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣύσκεψη υπό τον Βουλγαράκη για την ενίσχυση της ασφάλειας ναυσιπλοΐας
Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής

Σύσκεψη υπό τον Βουλγαράκη για την ενίσχυση της ασφάλειας ναυσιπλοΐας

Μετά την πρόσφατη ελαφρά πρόσκρουση μεταξύ των δύο κρουαζιεροπλοίων στο λιμάνι του Πειραιά, ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιώργος Βουλγαράκης συγκάλεσε τη Δευτέραευρεία σύσκεψη. Στη σύσκεψη […]

Μετά την πρόσφατη ελαφρά πρόσκρουση μεταξύ των δύο κρουαζιεροπλοίων στο λιμάνι του Πειραιά, ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιώργος Βουλγαράκης συγκάλεσε τη Δευτέρα<...>ευρεία σύσκεψη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Θεόδωρος Ρεντζεπέρης, ο Α’ Υπαρχηγός Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Αθανάσιος Μπούσιος, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Απόστολος Πουλιάκας, ο Υπολιμενάρχης Πειραιά Πλοίαρχος Λ.Σ. Κωνσταντίνος Καράμπαμπας, ο Αρχιπλοηγός κ. Βασίλης Σαμπαζιώτης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΠΕΝ) κ. Γιώργος Βλάχος και ο Γενικός της Γραμματέας κ. Αχιλλέας Ταρλάμης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε εκτενής συζήτηση για την ενίσχυση της ασφάλειας ναυσιπλοΐας στους λιμένες. Ο κ. Υπουργός ζήτησε διερεύνηση κάθε περιστατικού, απόδοση ευθυνών όταν και όπου προκύπτουν, εντατικοποίηση των ελέγχων και πλήρη εφαρμογή των κανόνων ασφαλούς ναυσιπλοΐας. Επίσης, εξετάστηκε η πορεία εφαρμογής των μέτρων, που είχαν αποφασιστεί μετά το ατύχημα του Ε/Γ-Ο/Γ «ΘΕΟΦΙΛΟΣ».

Ο κ. Βουλγαράκης αποφάσισε να στείλει επιστολή στην Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, στην Ένωση Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας, στην Ένωση Εφοπλιστών Επιβατηγών Πλοίων και στο Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος, με κοινοποίηση στην ΠΕΠΕΝ, με αντικείμενο τις υπάρχουσες υποχρεώσεις για την τήρηση των κανόνων ασφάλειας στα επιβατηγά πλοία.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024