Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΑκτοπλοϊκή κίνηση και υδροδότηση στο επίκεντρο των συζητήσεων Βουλγαράκη με φορείς και παράγοντες της Ρόδου
Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής

Ακτοπλοϊκή κίνηση και υδροδότηση στο επίκεντρο των συζητήσεων Βουλγαράκη με φορείς και παράγοντες της Ρόδου

Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιώργος Βουλγαράκης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Χρήστο Κουρούση, μετείχε τη Δευτέρα σε ευρεία σύσκεψη στο […]

Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιώργος Βουλγαράκης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Χρήστο Κουρούση, μετείχε<...> τη Δευτέρα σε ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο της Ρόδου, στην οποία πήραν μέρος οι: Βουλευτής Δωδεκανήσων, κ. Παυλίδης Αριστοτέλης, ο Δήμαρχος Ρόδου, κ. Χατζηευθυμίου Χατζής, οι Δήμαρχοι: Αρχαγγέλλου κ. Παπουράς Αλέξανδρος, Ατταβύρου κ. Τσουκαλάς Νικόλαος, Ιαλυσσού κ. Στάγκας Στέργος, Καλλιθέας κ. Ιατρίδης Ιωάννης, Καμείρου κ. Κρητικός Δημήτριος, οι Αντιδήμαρχοι Λινδίων κ. Αντωνάκης και Νοτίου Ρόδου κ. Κανάρης, καθώς και τοπικοί φορείς και παράγοντες.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν στο νησί με έμφαση στην ακτοπλοϊκή σύνδεση και την υδροδότηση.

“Είχα τη δυνατότητα” δήλωσε μετά το τέλος της σύσκεψης ο κ. Βουλγαράκης, “να εξετάσω από κοντά και να ενημερωθώ για σειρά προβλημάτων που απασχολούν τα δύο νησιά (Ρόδος και Σύμη). Θεωρώ ότι οι εξελίξεις, οι οποίες έχουν σημειωθεί τελευταία στο χώρο της ακτοπλοΐας είναι πάρα πολύ θετικές, ότι έχουν βοηθήσει να επιλυθούν προβλήματα τα οποία χρόνια αντιμετώπιζαν τα νησιά και από τη άλλη μεριά η δρομολόγηση της επίλυσης των προβλημάτων νομίζω ότι δημιουργεί έναν αέρα αισιοδοξίας, αφού μας δίνεται η δυνατότητα να επανασχεδιάσουμε με βάση αυτά τα δεδομένα”.

Αναφερόμενος δε στο θέμα της λειψυδρίας, αλλά και της διαχείρισης των υδάτων των περιοχών που έχουν, ο Υπουργός τόνισε πως πρόκειται για ζητήματα πρώτης προτεραιότητας, ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν σχετικές ανακοινώσεις, αφού ολοκληρώνεται ήδη ένας κύκλος διαβούλευσης, σχετικά με τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί στο Υπουργείο.

Τέλος, ο Υπουργός ανακοίνωσε πως είναι έτοιμη και θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση η Χάρτα της Νησιωτικότητας, η οποία περιλαμβάνει επιμέρους πολιτικές και δράσεις, οι οποίες πρέπει να επιλεγούν για να υπάρξει μια δυναμικότερη ανάπτυξη στα νησιά.

Νωρίτερα ο κ. Βουλγαράκης είχε επισκεφθεί τη Νομαρχία Ρόδου, όπου είχε συνάντηση με τον Νομάρχη, κ. Μαχαιρίδη Ιωάννη, ενώ είχε συναντηθεί και με τον Μητροπολίτη Ρόδου, κ. Κύριλλο στη Μητρόπολη.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024