Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΈρευνες-ΜελέτεςΑισιοδοξία για το μέλλον του συνεδριακού τουρισμού εκφράζει η ηγεσία του ΤCVB
Γραφείο Συνεδρίων & Επισκεπτών Θεσσαλονίκης

Αισιοδοξία για το μέλλον του συνεδριακού τουρισμού εκφράζει η ηγεσία του ΤCVB

Η άμεση και θετική ανταπόκριση του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. `Αρη Σπηλιωτόπουλου και του Προέδρου του ΕΟΤ κ. Αθ. Οικονόμου στα χρόνια προβλήματα του συνεδριακού τουρισμού στη χώρα μας, σηματοδοτεί μία νέα εποχή στην αναβάθμιση του συνεδριακού προϊόντος μας και στην ανταγωνιστικότητά του διεθνώς, όπως…

Η άμεση και θετική ανταπόκριση του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. `Αρη Σπηλιωτόπουλου και του Προέδρου του ΕΟΤ κ. Αθ. Οικονόμου στα χρόνια προβλήματα του συνεδριακού τουρισμού στη χώρα μας, σηματοδοτεί μία νέα εποχή<...>στην αναβάθμιση του συνεδριακού προϊόντος μας και στην ανταγωνιστικότητά του διεθνώς, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση του το Γραφείο Συνεδρίων & Επισκεπτών Θεσσαλονίκης.

Στο δίμηνο Ιουνίου – Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν συνεχείς συσκέψεις μεταξύ του Γραφείου Συνεδρίων και Επισκεπτών Θεσσαλονίκης (ΤCVB), του νεοσύστατου Γραφείου Συνεδρίων Αθηνών (ACB), το οποίο και αποτελεί τμήμα της Εταιρίας Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης Αθηνών (ΕΤΟΑΑ), του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (HAPCO), προσφάτως δε και του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Mάρκετινγκ Θεσσαλονίκης, στις οποίες καταγράφηκαν ζητήματα θεσμικού και οργανωτικού χαρακτήρα και οι αδυναμίες της χώρας μας, όσον αφορά στην προσαρμογή της στις απαιτήσεις των διεθνών εξελίξεων.

Ο κ. Υπουργός συναντήθηκε με τους ως άνω φορείς, τόνισε την ανάγκη της άμεσης αναβάθμισης του συνεδριακού τουρισμού, ο οποίος ΅αποτελεί έναν από τους πυλώνες ανάπτυξης του Ελληνικού ΤουρισμούΆ και παρέλαβε, προ δύο εβδομάδων, σχετικό τους υπόμνημα.

Σύμφωνα με τους νέους στόχους και τις πρωτοβουλίες της τουριστικής ηγεσίας, στο Υπόμνημα τους οι φορείς προτείνουν, βάσει ενός χρονοδιαγράμματος, μία σειρά επειγόντων μέτρων (καταγραφή όλων των συνεδριακών χώρων στην επικράτεια, σύσταση Μητρώου Συνεδρίων, στοχευμένη στρατηγική marketing για την προώθηση του συνεδριακού προϊόντος, θωράκιση του επαγγέλματος οργανωτή συνεδρίων, υποστήριξη και ενίσχυση των υφιστάμενων σήμερα Convention Bureaus, παρότρυνση από ΕΟΤ σε επιχειρηματίες της συνεδριακής αγοράς στις κατά τόπους περιοχές της χώρας για την ίδρυση νέων Convention Bureaus, ώστε να δημιουργηθεί στο μέλλον το Εθνικό Convention Bureau, κλπ).

Με δεδομένη μέχρι πρότινος την υφιστάμενη κατάσταση της παντελούς απουσίας του συνεδριακού τουρισμού από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας και την νέα που δημιουργείται με κύριο στόχο την ανάδειξη και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που αποδίδεται στο συνεδριακό τουρισμό, το ΤCVB προσβλέπει με ιδιαίτερη αισιοδοξία την μελλοντική του πορεία.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024