Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠρόσθετο βάρος για τις επιχειρήσεις τα μέτρα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών
Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος

Πρόσθετο βάρος για τις επιχειρήσεις τα μέτρα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.) δέχθηκε με έκπληξη και ιδιαίτερο προβληματισμό τα νέα φορολογικά μέτρα που εξαγγέλθηκαν από τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών. Πιστεύει ότι η πλειοψηφία των μέτρων θα οδηγήσει σε πρόσθετο βάρος των επιχειρήσεων, ιδιαίτερα των μικρομεσαίων…

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.) δέχθηκε με έκπληξη και ιδιαίτερο προβληματισμό τα νέα φορολογικά μέτρα που εξαγγέλθηκαν από τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών. Πιστεύει ότι η πλειοψηφία των μέτρων θα οδηγήσει σε πρόσθετο βάρος των επιχειρήσεων<...>, ιδιαίτερα των μικρομεσαίων, σε μία περίοδο που δοκιμάζονται από την διεθνή οικονομική κρίση. Σύμφωνα με το Ξ.Ε.Ε., τα μέτρα αυτά αποδεικνύουν για άλλη μία φορά την κακή δημοσιονομική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και την κακή πορεία υλοποίησης του προϋπολογισμού. Προς την σωστή κατεύθυνση, ωστόσο, κινούνται τα μέτρα που αναφέρονται στη διευθέτηση των ληξιπρόθεσμων χρεών, την περαίωση των εκκρεμών υποθέσεων και τη σταδιακή μείωση του συντελεστή φορολογίας φυσικών και νομικών προσώπων. Αντίθετα, η κατάργηση του αφορολόγητου ορίου για τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες, η αύξηση του ποσοστού προκαταβολής φόρου για όλες τις επιχειρήσεις και θα επιδεινώσουν την ρευστότητα των επιχειρήσεων και θα βλάψουν την ανταγωνιστικότητά τους.

Ο κλάδος του τουρισμού, ο οποίος κυριαρχείται από μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αντιμετωπίζει προβλήματα εξαιτίας της διεθνούς οικονομικής κρίσης και του έντονου ανταγωνισμού από τις αγορές που συναλλάσσονται με δολάρια, δέχεται ένα πρόσθετο πλήγμα από τα νέα φορολογικά μέτρα, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται αρνητικά η ανταγωνιστικότητά του. Σημειώνεται ότι πρόσφατα ο κλάδος δέχθηκε το δυσβάσταχτο και οικονομικά αδικαιολόγητο βάρος του ειδικού τέλους ακίνητης περιουσίας, το οποίο θα αποτελέσει ανυπέρβλητο εμπόδιο στην απρόσκοπτη πορεία των επιχειρήσεων.

Το Ξ.Ε.Ε., παρά το γεγονός ότι αναγνωρίζει τη δύσκολη δημοσιονομική θέση της ελληνικής οικονομίας, πιστεύει ότι εισπρακτικού χαρακτήρα μέτρα, όπως είναι τα εξαγγελθέντα, δεν συμβάλλουν μεσομακροπρόθεσμα στην επίλυση του δημοσιονομικού προβλήματος. Αντίθετα, αναδεικνύουν τον αρνητικό ρόλο που διαδραματίζει το ελληνικό φορολογικό σύστημα στην ελληνική οικονομία και κοινωνία. Είναι ανάγκη, επιτέλους, να ληφθούν, έστω και σταδιακά, μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα, τα οποία θα βελτιώσουν τη δομή και τη λειτουργία του φορολογικού, ελεγκτικού και λογιστικού μας συστήματος. Οι αυξομειώσεις των φορολογικών συντελεστών δεν συμβάλλουν στην επίτευξη των παραπάνω στόχων. Αντίθετα αναδεικνύουν για άλλη μία φορά την αδυναμία της ελληνικής πολιτείας να εντοπίσει και να φορολογήσει όλα τα εισοδήματα, με αποτέλεσμα το ελληνικό φορολογικό σύστημα να περιορίζεται μόνο στον εισπρακτικό του ρόλο.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024