Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕπίσκεψη και συναντήσεις Βουλγαράκη στην Πάτρα
Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής

Επίσκεψη και συναντήσεις Βουλγαράκη στην Πάτρα

Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιώργος Βουλγαράκης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Γεώργιο Βλάχο και τον Αρχηγό του Λιμενικού ΣώματοςΑντιναύαρχο Λ.Σ. […]

Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιώργος Βουλγαράκης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Γεώργιο Βλάχο και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος<...>Αντιναύαρχο Λ.Σ. Θεόδωρο Ρεντζεπέρη επισκέφθηκε τη Δευτέρα την Πάτρα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Υπουργός αρχικά συναντήθηκε στο νέο κτίριο της Νομαρχίας με το Νομάρχη Αχαΐας κ. Δημήτριο Κατσικόπουλο. Στην συνάντηση, στην οποία ήταν παρόντες και οι Αντινομάρχες κ.κ. Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, Αθανάσιος Πετρόπουλος, Ευστάθιος Σταθακόπουλος, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Αθανάσοπουλος, καθώς και η βουλευτής κα Νατάσα Ράγιου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στο λιμάνι και στα προβλήματα της πόλης.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Βουλγαράκης έκανε την εξής δήλωση: «Ξεκίνησα την περιοδεία μου στην Πάτρα με συνάντηση με τον κ. Νομάρχη. Είχα τη δυνατότητα να συζητήσω μαζί του ζητήματα που άπτονται του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και έχουν να κάνουν με τη λειτουργία της πόλης. Ένα από τα ζητήματα αυτά είναι η χρήση του λιμένα, οι διαδικασίες ανάπτυξής του, η επέκταση της κατασκευής των νέων δραστηριοτήτων και φυσικά η απελευθέρωση ενός κομματιού που θα είναι χρήσιμο για την πόλη και τους κατοίκους της».

Από την πλευρά του ο κ. Κατσικόπουλος δήλωσε: «Είχαμε μια πολύ καλή και χρήσιμη συνάντηση με τον κ. Υπουργό. Του έθεσα υπόψη του την απόφαση του Νομαρχιακού μας Συμβουλίου όταν το Γενάρη συζητήσαμε το θέμα του Λιμανιού. Έχουμε δυο θέματα. Το πρώτο είναι ο κύκλος των εργασιών για την κατασκευή και ολοκλήρωση του νέου Λιμένα και το δεύτερο η απόδοση του θαλασσίου μετώπου στην πόλη. Συζητήσαμε και για το καυτό θέμα της λαθρομετανάστευσης. Ο κ. Υπουργός γνωρίζει το θέμα πάρα πολύ καλά από τότε ακόμα που ήταν στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Ζητήσαμε και το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της κατασκευής του νέου Λιμένα. Έχουμε τη διαβεβαίωση ότι μέχρι το Μάιο του 2010 θα είναι έτοιμο και στην καλύτερη περίπτωση μέχρι το τέλος του 2009».

Στη συνέχεια, ο κ. Υπουργός επισκέφθηκε το Δημαρχείο της Πάτρας, όπου συναντήθηκε με το Δήμαρχο κ. Ανδρέα Φούρα. Κατά την συνάντηση παρόντες ήταν οι βουλευτές κα Νατάσα Ράγιου, ο κ. Νικόλαος Παπαδημάτος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πατρών κ. Σωτήριος Μαμάσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρών κ. Νίκος Τζανάκος, καθώς και οι τέσσερις επικεφαλείς των πολιτικών παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Δήμο κ.κ. Ευάγγελος Φλωράτος, Ιωάννης Δημαράς, Κώστας Πελετίδης και Χρήστος Πατούχας.

Ακολούθως, ο κ. Βουλγαράκης επισκέφθηκε τον Οργανισμό Λιμένα Πατρών, όπου συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού κ. Σωτήριο Μαμάση, τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένα Πατρών κ. Νικόλαο Δούρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Στη συνάντηση, στην οποία παρεβρέθησαν και οι βουλευτές Αχαϊας κα Νατάσα Ράγιου, κ. Νικόλαος Παπαδημάτος, κ. Μιχάλης Μπεκίρης, ο κ. Βουλγαράκης ενημερώθηκε για το επιχειρησιακό πλάνο ανάπτυξης του λιμένα.

Μετά το τέλος της ενημέρωσης ο κ. Υπουργός παραχώρησε συνέντευξη τύπου, στο πλαίσιο της οποίας δήλωσε: «Ενημερώθηκα από τη διοίκηση του Οργανισμό Λιμένα Πατρών για το επιχειρησιακό πλάνο ανάπτυξης του Λιμένα, το οποίο στηρίζεται σε τρεις άξονες και θα δοθεί στους φορείς της πόλης για δημόσια διαβούλευση. Πρωταρχική επιδίωξη του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένα Πατρών είναι η ελεύθερη πρόσβαση όλων των κατοίκων της Πάτρας στο λιμάνι τους. Δεύτερος στόχος, είναι η αναβάθμιση των ελληνικών δραστηριοτήτων, οι οποίες θα συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Η ολοκλήρωση των εργασιών του πρώτου και του δεύτερου τμήματος του λιμανιού της Πάτρας προβλέπεται να ολοκληρωθεί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα μέχρι το Μάιο του 2010, αλλά προσδοκούμε να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2009. Τέλος, ενημερώθηκα και για το επιχειρησιακό σχέδιο του Οργανισμού Λιμένα Πατρών σύμφωνα με το οποίο αξιοποιείται η Πειραϊκή Πατραϊκή και επίσης αναβαθμίζεται η υπάρχουσα Μαρίνα, ενώ παράλληλα κατασκευάζεται σύγχρονη Μαρίνα, μεγάλων σκαφών αναψυχής, δεξιά και αριστερά της Αγίου Νικολάου, έτσι ώστε να προσελκυσθεί ποιοτικότερος τουρισμός, ο οποίος θα επιφέρει αύξηση εισοδημάτων και νέες θέσεις εργασίας».

Κατόπιν, ο κ. Υπουργός, επισκέφθηκε το κτήριο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών που είχε πληγεί από τον σεισμό του περασμένου Ιουνίου και ενημερώθηκε για το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης που απασχολεί την πόλη της Πάτρας.

Τέλος, ο κ. Υπουργός επισκέφθηκε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024