Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΘετικά εξελίσεται η τουριστική κίνηση στη Ρόδο
Ο θαλάσσιος τουρισμός παραμένει σταθερή αξία για τη Ρόδο

Θετικά εξελίσεται η τουριστική κίνηση στη Ρόδο

Tην ανοδική του πορεία συνέχισε και τον Αύγουστο ο θαλάσσιος τουρισμός στη Ρόδο, καθώς έκλεισε με αύξηση της τάξεως περίπου του 11% σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. Σύμφωνα […]

Tην ανοδική του πορεία συνέχισε και τον Αύγουστο ο θαλάσσιος τουρισμός στη Ρόδο, καθώς έκλεισε με αύξηση της τάξεως περίπου του 11%<...> σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του γραφείου ασφαλείας του Λιμεναρχείου Ρόδου, τον Αύγουστο επισκέφθηκαν τη Ρόδο περίπου 108.900 επιβάτες, έναντι των 97.880 που ήταν το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2008, με 99 κρουαζιερόπλοια στην πρώτη περίπτωση και 98 στη δεύτερη. Αυτό σημαίνει ότι 22.040 περισσότερα άτομα επισκέφθηκαν το σμαραγδένιο νησί, στο πλαίσιο κρουαζιέρας που πραγματοποιούσαν, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο θαλάσσιος τουρισμός παραμένει “σταθερή αξία” για τη Ρόδο.

Όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα “Πρόοδος”, το πρόβλημα εστιάζεται και σε αυτό τον τομέα στα έσοδα, καθώς οι εταιρείες κρουαζιεροπλοίων από το χειμώνα προχώρησαν σε «special» πακέτα προκειμένου να δελεάσουν τους τουρίστες, με αποτέλεσμα να μην παρατηρείται ανάλογη κερδοφορία στους τουριστικούς πράκτορες, παρά το μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

Αν και οι προσεγγίσεις των κρουαζιεροπλοίων που πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση στο λιμάνι της Ρόδου είναι λιγότερες εκείνων του 2007 και 2008, όπου οι κατάπλοι ήταν αρκετά περισσότεροι, εντούτοις η αύξηση στην τουριστική κίνηση οφείλεται στο γεγονός ότι τα πλοία που επισκέπτονται τη Ρόδο είναι μεγάλης χωρητικότητας και συνεπώς έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενούν και να μεταφέρουν περισσότερους επιβάτες.

Μιλώντας στην “Πρόοδο”, οι τουριστικοί πράκτορες κ.κ. Τσαμπίκος Χατζημιχάλης και Κώστας Γεωργιάδης για την αύξηση που παρατηρείται στο θαλάσσιο τουρισμό από την έναρξη της τουριστικής περιόδου, κάνουν λόγο μόνο για την άνοδο στον αριθμό επιβατών και όχι στα έσοδά τους, ενώ από τη μεριά του ο πρόεδρος των καταστηματαρχών της Μεσαιωνικής Πόλης, κ. Νίκος Κουκούλης, ισχυρίζεται πως η κατάσταση ισορρόπησε μετά τις 12 Αυγούστου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024