Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΤη σύσταση Επιτροπής για την ανάπτυξη του Αθλητικού τουρισμού ανακοίνωσε ο Λιάσκος

Τη σύσταση Επιτροπής για την ανάπτυξη του Αθλητικού τουρισμού ανακοίνωσε ο Λιάσκος

Απόφαση για τις προδιαγραφές ίδρυσης των κέντρων Προπονητικού Αθλητικού Τουρισμού για την υπαγωγή τους στο καθεστώς κινήτρωντου Ν 3299/2004 (Νέου Αναπτυξιακού Νόμου) προωθεί το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, σε συνεργασία με […]

Απόφαση για τις προδιαγραφές ίδρυσης των κέντρων Προπονητικού Αθλητικού Τουρισμού για την υπαγωγή τους στο καθεστώς κινήτρων<...>του Ν 3299/2004 (Νέου Αναπτυξιακού Νόμου) προωθεί το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, σε συνεργασία με τα Υπουργεία Οικονομίας & Οικονομικών και Περιβάλλοντος, Χωροταξίας & Δημοσίων Έργων, όπως δήλωσε επί του θέματος ο Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Αναστάσιος Λιάσκος, στα πλαίσια των εργασιών της 17ης Πανευρωπαϊκής Συνδιάσκεψης Αθλητισμού, που πραγματοποιήθηκε χτες στην Αθήνα.

Παράλληλα, μετά την δημιουργία του νέου τμήματος Ειδικών Μορφών Τουρισμού στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης άρχισε η μελέτη σειράς θεμάτων του Αθλητικού Τουρισμού όπως:


  • Οι διαστάσεις της Αθλητικής Τουριστικής Βιομηχανίας.

  • Τα οφέλη της διοργάνωσης ενός αθλητικού γεγονότος.
  • Μελέτη των περιοχών που παγκοσμίως ωφελήθηκαν από τον Αθλητικό Τουρισμό.

  • Μελέτη των σημαντικότερων αγορών και των καλύτερων διοργανώσεων, καθώς και των επιτυχημένων στρατηγικών, που ακολουθήθηκαν.
  • Προβλέψεις για την μελλοντική κίνηση της Αθλητικής Τουριστικής Βιομηχανίας.

Ο κ. Λιάσκος ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού συστήθηκε Επιτροπή, που θα επεξεργάζεται τις ενέργειες και δράσεις που συμβάλουν στην ανάπτυξη του Αθλητικού Τουρισμού, όπως:

  • Η Τουριστική Εκμετάλλευση των Ελληνικών και άλλων διεθνών αγωνισμάτων που θα διοργανωθούν στη χώρα.
  • Η πρόσκληση Διεθνών Ομοσπονδιών, αθλητικών συλλόγων, ποδοσφαιρικών συλλόγων κ.λ.π. (με παροχή κινήτρων) να επισκεφθούν την χώρα μας για την αθλητική προετοιμασία και προπόνηση τους.
  • Την μελέτη δημιουργίας ανάμεσα στα άλλα ενός επαγγελματικού φορέα με την ονομασία Ελληνικό Αθλητικό Τουριστικό Συμβούλιο, το οποίο θα αξιοποιηθεί στον τομέα του συντονισμού των δράσεων που αφορούν στον Αθλητικό Τουρισμό.

Ο Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης σημείωσε ότι για το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης “ο Αθλητικός Τουρισμός καταλαμβάνει κύρια θέση στη στρατηγική του και στον προγραμματισμό ενεργειών για την ανάπτυξη θεματικών ενοτήτων στον Τουρισμό”.

“Είναι για εμάς ένα εργαλείο, το οποίο χρησιμοποιώντας το σωστά, μπορεί να αποφέρει μεγάλα οικονομικά οφέλη, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, ακόμη και να συνεισφέρει στην πολιτιστική κουλτούρα των ανθρώπων”, όπως τόνισε ο Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Λιάσκος.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024