Τελευταία νέα
ΑρχικήΑνοικτή επιστολή – καταγγελία του Τ. Δούση για το ταξιδιωτικό γραφείο Kavaliero Viajes
Εάν οι καταγγελίες ευσταθούν, ζητάται από τον υπουργό να αφαιρέσει την άδεια του πρακτορείου

Ανοικτή επιστολή – καταγγελία του Τ. Δούση για το ταξιδιωτικό γραφείο Kavaliero Viajes

Καταγγελίες ταξιδιωτών για προκαταβολές ταξιδιών, που δεν πραγματοποιήθηκαν έχουν γίνει εις βάρος του τουριστικού γραφείου Kavaliero Viajes, σύμφωνα με το travelstyle.gr.

Σε καταγγελίες πολιτών, στους οποίους το πρακτορείο Kavaliero Viajes υπόσχεται ταξίδια, παίρνει τις προκαταβολές ή το σύνολο του ποσού και στη συνέχεια δεν επιστρέφει τα χρήματα αναφέρεται ανοικτή επιστολή – καταγγελία του δημοσιογράφου κ. Τάσου Δούση. Για το συγκεκριμένο θέμα ο κ. Δούσης έστειλε ανοικτή επιστολή στον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο. Η επιστολή κοινοποίηθηκε επίσης σε:

α) Προϊστάμενο Τμήματος Παραπόνων & Καταγγελιών ΕΟΤ κ. Άγγελο Καράμπελα
β) ΣΚΑΙ Τηλεόραση, παρουσιαστές εκπομπής “Πρωινή Γραμμή” κ.κ. Βασίλη Λυριντζή & Δημήτρη Οικονόμου
γ) ΣΚΑΙ Τηλεόραση, Γενικό Διευθυντή κ. Χρήστο Παναγόπουλο
δ) Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Η επιστολή έχει ως εξής:

“Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι για εμάς σήμερα ολοκληρώθηκε ένα θέατρο του παραλόγου που παίχτηκε στην πλάτη μας από το ταξιδιωτικό γραφείο Kavaliero Viajes.

Μετά από μήνες παλινωδιών και διαπραγματεύσεων, σήμερα ‘έσκασε’ στα χέρια μας ακάλυπτη μία επιταγή του ταξιδιωτικού γραφείου Kavaliero Viajes που δραστηριοποιείται στον τομέα του τουρισμού, με γραφεία σε Αθήνα, Μύκονο, Ηράκλειο και Θεσσαλονίκη. Κύριε υπουργέ, μιλάμε για ένα πολύ σημαντικό χτύπημα στην εταιρεία μας από ανθρώπους που μέχρι και σήμερα εξακολουθούν να έχουν την άδειά τους και να δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο πρακτορείο διαφημίζεται και μέσω του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, της πρωινής εκπομπής των κυρίων Λυριτζή και Οικονόμου, προτείνοντας στον κόσμο να στέλνει μηνύματα έναντι χρηματικού αντιτίμου, με δέλεαρ ένα ταξίδι στο εξωτερικό, στο οποίο ένας θα πληρώσει κι ένας θα πάει δωρεάν.

Ποτέ δε θα σας κοινοποιούσα μια επιστολή-καταγγελία κε Γερουλάνo, εάν πολύ απλά ένα πρακτορείο ταξιδιών μας ‘φέσωνε’ με το οποιοδήποτε ποσό (γνωρίζετε, φαντάζομαι, πόσα ταξιδιωτικά γραφεία έχουν κλείσει, αφήνοντας τεράστια χρέη εδώ και δύο χρόνια). Το θέμα είναι, κύριε υπουργέ, ότι έχω στα χέρια μου καταγγελία ανυποψίαστων πολιτών, στους οποίους το συγκεκριμένο πρακτορείο υπόσχεται ταξίδια, αρπάζει προκαταβολές ή το σύνολο του ποσού και στη συνέχεια δεν επιστρέφει τα χρήματα. Σας καταθέτω την καταγγελία του συνταξιούχου λυκειάρχη κ. Ασπρογέρακα, ο οποίος κατέθεσε στο πρακτορείο μέσω τραπεζικού λογαριασμού 2.700 ευρώ, το ταξίδι δεν πραγματοποιήθηκε και στον άνθρωπο δεν επεστράφησαν τα χρήματα.

Προσοχή, ο συγκεκριμένος, όχι μόνο εξαπατήθηκε, αλλά υπέβαλε σχετική καταγγελία στον ΕΟΤ, ο οποίος δεν έκανε απολύτως τίποτα. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι το θέμα δεν είναι ότι ο Kavaliero Viajes απλώς ‘φέσωσε’ μία επιχείρηση Τύπου. Το θέμα είναι κύριε υπουργέ ότι το συγκεκριμένο πρακτορείο οργανωμένα, με σχέδιο και με αποδείξεις πλέον προσπαθεί να αρπάξει προκαταβολές, ειδικά την περίοδο των γιορτών και στη συνέχεια… ποιος ξέρει τι μπορεί να γίνει.

Κύριε Γερουλάνε, στο όνομα της προστασίας των πολιτών και των ταξιδιωτών που επιλέγουν με τις λιγοστές οικονομίες τους να πραγματοποιήσουν ένα μικρό ταξίδι, σας καλώ με τις υπηρεσίες σας να παρέμβετε άμεσα, ακόμη και σήμερα, και να ελέγξετε αν οι καταγγελίες ευσταθούν και να κάνετε ό,τι ορίζει ο νόμος, δηλαδή να αφαιρέσετε την άδεια του συγκεκριμένου πρακτορείου και να κινήσετε όλες τις νόμιμες διαδικασίες, εάν πράγματι έχει εξαπατηθεί ο κόσμος.

Κύριε Γερουλάνε, πιστεύω στην ηθική και την ακεραιότητά σας και εκτιμώ ότι θα πράξετε το καθήκον σας.
 
Με εκτίμηση,
Τάσος Δούσης”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024