Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΟ γενικός διευθυντής του ΔΑΑ αντιπρόεδρος στο ACI World
Ο Γιάννης Παράσχης στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Αεροδρομίων

Ο γενικός διευθυντής του ΔΑΑ αντιπρόεδρος στο ACI World

Οι επικεφαλής των αεροδρομίων όλου του κόσμου εξέλεξαν στις 3 Νοεμβρίου 2009 στην Κουάλα Λουμπούρ το νέο προεδρείο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αεροδρομίων (ACI World) για την επόμενη διετία. Πρόεδρος εξελέγη […]

Οι επικεφαλής των αεροδρομίων όλου του κόσμου εξέλεξαν στις 3 Νοεμβρίου 2009 στην Κουάλα Λουμπούρ το νέο προεδρείο του<...> Παγκόσμιου Συμβουλίου Αεροδρομίων (ACI World) για την επόμενη διετία. Πρόεδρος εξελέγη ο κ. Max Moore-Wilton, πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Sydney Airport Corporation Limited, ενώ στη θέση του αντιπροέδρου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αεροδρομίων εξελέγη ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, κ. Γιάννης Παράσχης.

Με ενεργό διεθνή παρουσία από το 2003, ο κ. Παράσχης ήταν για 2 συνεχόμενες θητείες (2007-2009) Πρόεδρος του Συμβουλίου Αεροδρομίων Ευρώπης (ACI Europe), όπου εκπροσωπούνται περισσότερα από 450 ευρωπαϊκά αεροδρόμια, ενώ επίσης ήταν Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ACI World επί 3 χρόνια.

Για την εκλογή του κ. Παράσχη, η γενική διευθύντρια του ACI World, κα Angela Gittens, δήλωσε: “Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ο κ. Παράσχης αποδέχθηκε να αναλάβει τα καθήκοντα του Αντιπροέδρου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αεροδρομίου. Ως Πρόεδρος του ACI Europe, ο κ. Παράσχης υπήρξε πολύ δυναμικός σε πολλά από τα ζητήματα που απασχολούν τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, συμπεριλαμβανόμενης της περιβαλλοντικής πρωτοβουλίας του ACI Europe για τη Διαχείριση & Μείωση των Εκπομπών Διοξειδίου του Aνθρακα. Επιπλέον, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ήταν φέτος οικοδεσπότης του παγκόσμιου συνεδρίου «Αεροδρομιακές Πόλεις» (Airport Cities) που συνέβαλε στη δημιουργία μιας ισχυρής ταυτότητας για τα αεροδρόμια”.

Αναλαμβάνοντας τη θέση του αντιπροέδρου του ACI World, ο κ. Παράσχης είπε: “Είναι μεγάλη τιμή και ιδιαίτερη χαρά για εμένα να αναλάβω τα καθήκοντα του Αντιπροέδρου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αεροδρομίων σε μία κρίσιμη εποχή για τον κλάδο μας. Η αστάθεια που χαρακτηρίζει την περίοδο που διανύουμε, απαιτεί τη «φωνή» των αεροδρομίων να είναι πιο ενιαία και ηχηρή από ποτέ, σε παγκόσμιο επίπεδο. Ελπίζω ότι η εμπειρία μου στο τιμόνι του Συμβουλίου Αεροδρομίων Ευρώπης τα τελευταία 2 χρόνια, θα συμβάλει στην παγκόσμια ένωση του κλάδου μας σε τομείς όπως τα οικονομικά, το περιβάλλον και η αειφόρος ανάπτυξη, που αποκτούν όλο και μεγαλύτερη σημασία στο διάλογο των αεροδρομίων τόσο με τις αεροπορικές εταιρείες όσο και με τη ρυθμιστική αρχή μας, το Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO)”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024