Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΣυνεχίζεται η σφοδρή κακοκαιρία στην Ευρώπη
Εκτός μάχης τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια

Συνεχίζεται η σφοδρή κακοκαιρία στην Ευρώπη

Το χιόνι και η παγωνιά προκαλούν σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες σε όλη τη βόρεια Ευρώπη, για τέταρτη ημέρα, με συνέπεια χιλιάδες ταξιδιώτες να έχουν παγιδευθεί σε αεροδρόμια και σταθμούς τρένων, […]

Το χιόνι και η παγωνιά προκαλούν σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες σε όλη τη βόρεια Ευρώπη, για τέταρτη ημέρα, με συνέπεια χιλιάδες ταξιδιώτες να έχουν παγιδευθεί<...> σε αεροδρόμια και σταθμούς τρένων, ενώ δυσκολίες υπάρχουν και σε κεντρικούς οδικούς άξονες, σε μία περίοδο που εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι προγραμματίζουν τις διακοπές τους. Η σφοδρή κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι τα Χριστούγεννα, γεγονός που εκτιμάται ότι θα επιδεινώσει τα ήδη σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις.

Περισσότερες από 1.000 πτήσεις στα γερμανικά αεροδρόμια της Φρανκφούρτης, του Μονάχου και του Βερολίνου, ακυρώθηκαν και ακόμα περισσότερες πραγματοποιούνται με καθυστερήσεις, καθώς σχεδόν όλη η Γερμανία έχει καλυφθεί από χιόνι.

Οι αεροπορικές εταιρείες συνιστούν στους επιβάτες να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις για τις μετακινήσεις τους, όπως τα τρένα, αφού οι καιρικές συνθήκες επιδεινώνονται και δεν αναμένεται να βελτιωθεί η κατάσταση στα αεροδρόμια. Η εταιρεία των γερμανικών σιδηροδρόμων, Deutsche Bahn, που προσπαθεί να καλύψει την αυξημένη ζήτηση, κάλεσε τους επιβάτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.

ΕΕ: Δυσαρέσκεια για την ετοιμότητα των αεροδρομίων στην κακοκαιρία

Tο χάος που επικρατεί σε πολλά ευρωπαϊκά αεροδρόμια λόγω της κακοκαιρίας είναι απαράδεκτο και δε θα πρέπει να επαναληφθεί, δήλωσε χθες ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για τις Μεταφορές, Siim Kalas. “Ανησυχώ πάρα πολύ από το επίπεδο των προβλημάτων που προκάλεσε το χιόνι στα ταξίδια στην Ευρώπη. Είναι απαράδεκτο και δεν πρέπει να επαναληφθεί”, σημειώνει σε ανακοίνωσή του.

Σϋμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, ο Ευρωπαίος επίτροπος προσθέτει ότι θα έχει συνομιλίες τις προσεχείς ημέρες με τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών αεροδρομίων για να τους ζητήσει εξηγήσεις.

“Οι εναέριες μεταφορές θα πρέπει να μπορούν να λειτουργήσουν καλύτερα στο μέλλον σε παρόμοιες καταστάσεις”, υπογραμμίζει. “Τα τελευταία χρόνια μας μάθανε ότι το χιόνι στη δυτική Ευρώπη δεν αποτελεί μια ειδική περίσταση”. Διαφορετικά, η Επιτροπή διατίθεται να παρουσιάσει νομοθετικά μέτρα, όσον αφορά στις αξιώσεις για την παροχή του ελάχιστου των υπηρεσιών από τα αεροδρόμια.

Χιλιάδες επιβάτες αναγκάστηκαν να περάσουν τη νύχτα στις αίθουσες ευρωπαϊκών αεροδρομίων, μερικές φορές σε κρεβάτια εκστρατείας, μετά το χάος που προκλήθηκε από την ακύρωση πάρα πολλών πτήσεων λόγω των χιονοπτώσεων που σημειώθηκαν μερικές ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024