Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΑπεργίες των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στη Γερμανία
Η απεργιακή κινητοποίηση ξεκινά την επόμενη εβδομάδα

Απεργίες των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στη Γερμανία

Το συνδικάτο των εργαζομένων στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει απεργία την επόμενη εβδομάδα, αλλά δεναποσαφήνισε ποια ημέρα θα αρχίσει και πόσο θα διαρκέσει…

Το συνδικάτο των εργαζομένων στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει απεργία την επόμενη εβδομάδα, αλλά δεν<...> αποσαφήνισε ποια ημέρα θα αρχίσει και πόσο θα διαρκέσει.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, η Γερμανική Υπηρεσία Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας (DFS) ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στα γερμανικά δικαστήρια για να κηρυχθεί παράνομη μια ενδεχόμενη καθολική απεργία αξιώνοντας το 25% των εργαζομένων να εργαστεί ως προσωπικό ασφαλείας–παρ` όλ` αυτά, η κινητοποίηση, όταν γίνει, αναμένεται να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στις αερομεταφορές στην Ευρώπη.

Ο Ντιρκ Φόγκελσανγκ, επικεφαλής διαπραγματευτής του συνδικάτου GdF, είπε ότι η ένωση των εργαζόμενων, που έχει 3.200 μέλη, θα αρχίσει απεργία από την εβδομάδα που αρχίζει τη Δευτέρα, αφού εκδώσει σχετική ειδοποίηση 24 ώρες πριν. Η υπηρεσία ελέγχου πολιτικής αεροπορίας έχει την δυνατότητα να αποφύγει την απεργία προσφεύγοντας σε διαμεσολάβηση.

Το συνδικάτο ζητά μείωση του ωραρίου για ορισμένα μέλη του, η μηνιαία αποζημίωση των οποίων ανέρχεται κατά μέσον όρο στα 9.400 ευρώ.

Παράλληλα, το συνδικάτο που εκπροσωπεί περίπου 4.500 πιλότους στη Lufthansa φαίνεται έτοιμο να κηρύξει απεργία, κάτι που ενδέχεται να πλήξει τις διεθνείς πτήσεις της γερμανικής εταιρίας. Οι πιλότοι ζητούν να σταματήσουν οι αντικαταστάσεις τους με πιλότους που προσλαμβάνονται στην Ιταλία με χαμηλότερες απολαβές.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024