Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΑύξηση 6,2% στην επιβατική κίνηση του αεροδρομίου

Αύξηση 6,2% στην επιβατική κίνηση του αεροδρομίου

Δεκαπέντε εκατομμύρια επιβάτες θα έχουν διέλθει από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος μέχρι το τέλος του έτους σύμφωνα με τον διευθυντή επικοινωνίας και marketing κ. Γιώργο Καραμάνο. Παράλληλα σύμφωνα με ανακοινώσεις του αεροδρομίου σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, ο ΔΑΑ κατά τη φετινή θερινή περίοδο (Απρίλιος-Σεπτέμβριος 2006)…

Δεκαπέντε εκατομμύρια επιβάτες θα έχουν διέλθει από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος μέχρι το τέλος του έτους σύμφωνα με τον διευθυντή επικοινωνίας και marketing κ. Γιώργο Καραμάνο. Παράλληλα σύμφωνα με ανακοινώσεις του αεροδρομίου σε ειδική εκδήλωση<...>που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, ο ΔΑΑ κατά τη φετινή θερινή περίοδο (Απρίλιος-Σεπτέμβριος 2006), εμφάνισε αύξηση της τάξης του 6,2% στη συνολική επιβατική κίνηση, αύξηση 5% στο σύνολο των πτήσεων και 12% στις διεθνείς πτήσεις.

Επίσης «άνοιξαν» 11 νέοι προορισμοί και 5 νέες αεροπορικές εταιρίες, ενώ διψήφια ήταν η αύξηση των αλλοδαπών επιβατών, η οποία κινήθηκε στο 12%για την ίδια περίοδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιβάτες που ταξίδεψαν με σκοπό τον τουρισμό αυξήθηκαν κατά 20%, ενώ για συνέδρια και εκθέσεις αυξήθηκαν κατά 81%.

Όσο αφορά στη συμμετοχή των Ο.Α στα συνολικά αποτελέσματα του αεροδρομίου, αυτή συμβάλει στο 34% της επιβατικής κίνησης και με το 28% στα έσοδα. Διευκρινίστηκε επίσης ότι οι Ο.Α. είναι συνεπής στις υποχρεώσεις στο πλαίσιο βέβαια μίας συγκεκριμένης πολιτικής που ακολουθείται και με άλλες εταιρίες.

Τα charter συμμετέχουν στη συνολική κίνηση του αεροδρομίου κατά 2,5-3% ενώ ειδικά για τη Γαλλία και την Ισπανία όπου δεν υπάρχει καμία εταιρεία χαμηλού κόστους που να καλύπτει αυτές τις διαδρομές η ζήτηση είναι πολύ μεγαλύτερη.

Το αναβαθμισμένο πρόγραμμα κινήτρων του ΔΑΑ
Συνεχίζοντας με συνέπεια την υποστήριξη των αεροπορικών εταιρειών για την ανάπτυξη νέων δρομολογίων, ο ΔΑΑ αναβάθμισε το πρόγραμμα αναπτυξιακών κινήτρων και μάρκετινγκ που προσφέρει, συμμετέχοντας στο αρχικό ρίσκο των εταιρειών για την ανάπτυξη νέων δρομολογίων και ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα του ΔΑΑ. Το αναβαθμισμένο πρόγραμμα κινήτρων του ΔΑΑ, ένα από τα ελκυστικότερα παγκοσμίως, περιλαμβάνει:

  1. Επέκταση της διάρκειας του προγράμματος αναπτυξιακών κινήτρων από 3 σε 5 έτη.
  2. Αύξηση των εκπτώσεων στις χρεώσεις προσγείωσης και στάθμευσης σε όλες τις κατηγορίες κινήτρων που φθάνουν το 100% για νέα δρομολόγια και 50% για επιπλέον συχνότητες.
  3. Απαλλαγή χρεώσεων προσγείωσης και στάθμευσης για τρία χρόνια για νέα υπερπόντια δρομολόγια (Κίνα, ΗΠΑ, Aπω Ανατολή) και έκπτωση 75% και 50%, αντίστοιχα, για τα επόμενα δύο χρόνια.
  4. Εκπτώσεις για τα διεθνή εποχικά δρομολόγια που διαρκούν καθ’όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου (Απρίλιος-Οκτώβριος) ή της χειμερινής περιόδου (Νοέμβριος-Μάρτιος), με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
  5. Εφαρμογή του προγράμματος για πρώτη φορά για επιπλέον συχνότητες δρομολογίων  εσωτερικού με εκπτώσεις που φθάνουν το 50% στις χρεώσεις προσγείωσης και στάθμευσης.
  6. Συνέχιση του προγράμματος υποστήριξης δρομολογίων χαμηλής επιβατικής κίνησης εξωτερικού με εκπτώσεις που φθάνουν το 25% στις χρεώσεις προσγείωσης και στάθμευσης.

Ταυτόχρονα, ο ΔΑΑ υλοποιεί ένα ευρύ φάσμα προωθητικών & διαφημιστικών υποστηρικτικών ενεργειών προς τις αεροπορικές εταιρίες, πρωτοπορώντας στην εφαρμογή σύγχρονων πρακτικών για την προσέλκυση νέων συνδέσεων και συμβάλλοντας στην προώθηση των αεροπορικών εταιριών στην Ελλάδα.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024