Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΑντικατάσταση κινητήρων Airbus Α380 από την Singapore Airlines
Βρέθηκαν κηλίδες πετρελαίου στους κινητήρες

Αντικατάσταση κινητήρων Airbus Α380 από την Singapore Airlines

Η αεροπορική εταιρεία Singapore Airlines ανακοίνωσε ότι θα αντικαταστήσει τους κινητήρες σε τρία από τα 11 Airbus Α380 της, αφότου βρέθηκαν κηλίδες πετρελαίου στους κινητήρες τους κατά τη διάρκεια δοκιμών. […]

Η αεροπορική εταιρεία Singapore Airlines ανακοίνωσε ότι θα αντικαταστήσει τους κινητήρες σε τρία από τα 11 Airbus Α380 της, αφότου βρέθηκαν<...> κηλίδες πετρελαίου στους κινητήρες τους κατά τη διάρκεια δοκιμών. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, το μέτρο ήρθε ως προφύλαξη μετά από την έκρηξη, την περασμένη εβδομάδα, ενός κινητήρα Rolls-Royce σε ένα A380 της Qantas που ανάγκασε το σουπερτζάμπο αυτό να κάνει έκτακτη προσγείωση.

“Με βάση την περαιτέρω ανάλυση των αποτελεσμάτων των ελέγχων, καθώς προχωρά η διερεύνηση του περιστατικού της περασμένης εβδομάδας που αφορά άλλον φορέα εκμετάλλευσης του Airbus A380, η Singapore Airlines θα κάνει προληπτικές αλλαγές κινητήρων σε τρία αεροσκάφη τύπου Α380”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

“Η Rolls-Royce έχει συστήσει περαιτέρω λεπτομερείς επιθεωρήσεις τριών κινητήρων, ένα για κάθε αεροσκάφος, λόγω των κηλίδων πετρελαίου που βρέθηκαν στους κινητήρες”, αναφέρει η εταιρεία σε ενημερωτικό της σημείωμα. “Αυτό θα διασφαλίσει ότι το αίτιο που προκαλεί τις κηλίδες πετρελαίου μπορεί να προσδιοριστεί”.

Η οδηγία αυτή σημαίνει ότι δεν θα γίνουν οι προγραμματισμένες πτήσεις της Singapore Airlines με το A380 από τη Μελβούρνη, το Σίδνεϊ και το Λονδίνο, καθώς διευρύνονται οι ανησυχίες σχετικά με την αξιοπλοΐα των κινητήρων Trent 900 της Rolls-Royce.

Εκπρόσωπος της Singapore Airlines δήλωσε ότι τρία σουπερτζάμπο της εταιρείας χωρίς επιβάτες, επιστρέφουν τώρα στην Σιγκαπούρη. Η Singapore Airlines, η οποία ήταν η πρώτη που χρησιμοποίησε στις πτήσεις της το μεγαλύτερο στον κόσμο επιβατικό αεροπλάνο, όταν αυτό το σουπερτζέτ άρχισε τις εμπορικές του πτήσεις το 2007, έχει στόλο 11 αεροσκαφών Α380.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024