Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΕλληνική εταιρία εκτελεί πτήσεις για λογαριασμό της Air Scotland

Ελληνική εταιρία εκτελεί πτήσεις για λογαριασμό της Air Scotland

Η καινούργια αεροπορική εταιρία Air Scotland σύστησε την εταιρία Greece Airways, η οποία είναι εγγεγραμμένη στην Ελλάδα. Η Air Scotland ξεκίνησε πτήσεις πέρσι το Μάρτιο σε συνεργασία στην αρχή με […]

Η καινούργια αεροπορική εταιρία Air Scotland σύστησε την εταιρία Greece Airways, η οποία<...> είναι εγγεγραμμένη στην Ελλάδα. Η Air Scotland ξεκίνησε πτήσεις πέρσι το Μάρτιο σε συνεργασία στην αρχή με την εταιρία Electra Airlines και αργότερα με την ολλανδική εταιρία charter, Air Holland, η συνεργασία με την οποία έληξε το Νοέμβριο. Όμως οι συνεργασίες αυτές δεν κατάφεραν να προσφέρουν το επίπεδο υπηρεσιών που επιδίωκε η εταιρία Air Scotland. Για το λόγο αυτό η Air Scotland αποφάσισε να δημιουργήσει την Greece Airways της οποίας ιδιοκτήτης είναι ο Dhia Al-Ani πρόεδρος της Air Scotland.

Η Greece Airways είναι αεροπορική εταιρία που έχει βάση την Αθήνα. Τον περασμένο μήνα έλαβε πιστοποιητικό/άδεια λειτουργίας (AOC) από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ). Προς το παρόν διαθέτει ένα μόνο Boeing 757-200 που έχει νοικιάσει από την Thomas Cook Airlines UK αλλά σκοπεύει να αγοράσει τρία B757 μέχρι τον Απρίλιο.

Η Air Scotland πραγματοποιεί τις πωλήσεις των εισιτηρίων, το μάρκετινγκ, την εξυπηρέτηση πελατών και τις διοικητικές δραστηριότητες, και τις πτήσεις εκτελεί η Greece Airways για λογαριασμό της, αλλά στα σχέδια της είναι να εξασφαλίσει μεταγενέστερα το δικό της ΑΟC (Aircraft Operator`s Certificate).

Το δίκτυο αυτής της χαμηλού κόστους (low-cost) εταιρίας περιλαμβάνει πτήσεις από το Εδιμβούργο προς το Alicante και τη Malaga, και από τη Γλασκόβη προς την Βαρκελώνη. Σύντομα επίσης θα ξεκινήσει πτήσεις προς την Palma de Mallorca. Ο διευθυντής εργασιών της εταιρίας δήλωσε ότι η Air Scotland θα δραστηριοποιηθεί σε περισσότερα δρομολόγια φέτος σε σχέση με πέρσι, αλλά δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024