Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΆρνηση των μεγαλύτερων κινεζικών αεροπορικών να πληρώσουν τον φόρο εκπομπών CO2 στην ΕΕ
Η εφαρμογή του νόμου της ΕΕ θα κόστιζε στις κινεζικές αεροπορικές 95 εκατ. ευρώ ετησίως

Άρνηση των μεγαλύτερων κινεζικών αεροπορικών να πληρώσουν τον φόρο εκπομπών CO2 στην ΕΕ

Η Ένωση Αερομεταφορών της Κίνας αρνείται να συνεργαστεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την πληρωμή του νέου φόρου της ΕΕ για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Οι μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες της Κίνας δε θα πληρώσουν τον νέο φόρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης επί των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, ο οποίος επεβλήθη από την 1η Ιανουαρίου, ανακοίνωσε σήμερα αξιωματούχος της Ένωσης Αερομεταφορών της Κίνας (China Air Transport Association, CATA).

“Η CATA, ως εκπρόσωπος των κινεζικών αεροπορικών εταιρειών, είναι κατηγορηματικά αντίθετη με την κακή ευρωπαϊκή πρακτική που συνίσταται στην μονομερή υποχρέωση των διεθνών εταιρειών να εισέλθουν στο σύστημα ανταλλαγής εκπομπών”, δήλωσε ο Σάι Χάιμπο, υποδιευθυντής της CATA.

Η CATA εκπροσωπεί τις κινεζικές αεροπορικές εταιρείες, και κυρίως τις τέσσερις μεγαλύτερες: τις Air China, China Southern Airlines, China Eastern Airlines και Hainan Airlines. Η επιβολή του ευρωπαϊκού φόρου έχει επικριθεί από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Κίνα και την Ινδία, όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η εφαρμογή του νόμου της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα κόστιζε στις κινεζικές αεροπορικές εταιρείες 95 εκατ. ευρώ ετησίως.

Με την επιβολή του φόρου, η Ευρωπαϊκή Ενωση θέλει να υποχρεώσει όλες τις αεροπορικές εταιρείες, ανεξαρτήτως εθνικότητας, να εξαγοράζουν το 15% των εκπομπών τους σε διοξείδιο του άνθρακα, δηλαδή 32 εκατ. τόννους, για την καταπολέμηση του φαινομένου του θερμοκηπίου. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με αντίτιμο 8 ευρώ/τόννο, η εφαρμογή του μέτρου θα αποφέρει 256 εκατ. ευρώ το 2012.

Στη φωτογραφία το Διεθνές Αεροδρόμιο του Πεκίνου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024