Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΦθηνότερα δωμάτια ξενοδοχείων στους Έλληνες τουρίστες

Φθηνότερα δωμάτια ξενοδοχείων στους Έλληνες τουρίστες

Απελπισμένο αγώνα δρόμου θυμίζει πλέον η πρακτική των Ελλήνων ξενοδόχων, καθώς μειώνουν δραματικά, σε ορισμένες περιπτώσεις, τις τιμές τους για τους Έλληνες τουρίστες μπροστά στον κίνδυνο της οικονομικής ασφυξίας, αφού […]

Απελπισμένο αγώνα δρόμου θυμίζει πλέον η πρακτική των Ελλήνων ξενοδόχων, καθώς μειώνουν δραματικά<...>, σε ορισμένες περιπτώσεις, τις τιμές τους για τους Έλληνες τουρίστες μπροστά στον κίνδυνο της οικονομικής ασφυξίας, αφού χιλιάδες δωμάτια σε όλη την Ελλάδα κινδυνεύουν να μείνουν στα “αζήτητα”, σύμφωνα με άρθρο της “Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας”.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι μερικά από τα καλύτερα ελληνικά ξενοδοχεία πέντε και τεσσάρων αστέρων σε προορισμούς όπως η Κρήτη, η Ρόδος και η Κέρκυρα προσφέρουν τον Αύγουστο τα δωμάτιά τους σε τιμές 60-80 ευρώ με ημιδιατροφή, ενώ πληθαίνουν, παράλληλα, τα ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων σε όλους τους προορισμούς που μείωσαν τις τιμές τους σε 40-50 ευρώ το δωμάτιο.

Και στη συνέχεια, αναφέρεται ότι για πρώτη φορά φέτος οι Έλληνες τουρίστες μπορούν να ελπίζουν ότι θα βρουν καλό ξενοδοχείο σε πολύ καλή τιμή, αφού όλες οι μονάδες αναγκάζονται να βάλουν νερό στο κρασί τους σε μια προσπάθεια να “παρακολουθήσουν” τις μειώσεις τιμών των “μεγάλων” της αγοράς.

Η άτακτη υποχώρηση των ξενοδόχων οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην κατακόρυφη πτώση αφίξεων του Ιουνίου στους κύριους τουριστικούς προορισμούς (Ρόδος -12,48%, Κέρκυρα -12,18%, Ηράκλειο -11,45%). Η πραγματική τους ανησυχία, όμως, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στους μη αδειούχους του Αυγούστου.

Τα προηγούμενα χρόνια οι Έλληνες έσωζαν τις πληρότητες και χρυσοπλήρωναν τα δωμάτια, αλλά φέτος υπολογίζεται ότι τουλάχιστον έξι στους δέκα Αθηναίους θα παραμείνουν στην πρωτεύουσα, εξαιτίας των Ολυμπιακών Αγώνων. Έτσι, όσο πλησιάζει η ημερομηνία για την τελετή έναρξης των Αγώνων, παράλληλα αρχίζει να φεύγει σταδιακά και ο “αέρας” από τις τιμές των ξενοδοχείων της Αττικής καθώς τουλάχιστον 6.000 δωμάτια κινδυνεύουν να μείνουν στα “αζήτητα”.

Ενδεικτικά, το άρθρο αναφέρει ότι ακόμα και μία διανυκτέρευση μπορεί να κλείσει κανείς σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων, όπως το “Holiday Inn” της Αττικής Οδού (580 ευρώ), το “Sofitel” στο αεροδρόμιο των Σπάτων (από 540 ευρώ), ενώ διαθέσιμες είναι ακόμα και σουίτες στο “Μεγάλη Βρετανία” της πλατείας Συντάγματος έναντι 5.060 ευρώ (περιλαμβάνει πέντε διανυκτερεύσεις).
Στο κέντρο της Αθήνας έβρισκε κανείς μέχρι δίκλινα δωμάτια (σε ένα από τα θεωρούμενα καλύτερα ξενοδοχεία Α` κατ. της Αθήνας) με 1.060 ευρώ για τρεις νύχτες, ή σε ξενοδοχεία της Εύβοιας.

Ενώ, στο κάτω “όριο” της αγοράς βρίσκει κανείς δίκλινα δωμάτια σε ξενοδοχεία Γ` κατ. από τον Σκαραμαγκά μέχρι τη Γλυφάδα σε τιμές 120-140 ευρώ, όταν πριν από δύο μόλις βδομάδες ξενοδοχείο της ίδιας κατηγορίας στο κέντρο της Αθήνας διατυμπάνιζε “προσφορά” 450 ευρώ τη βραδιά.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024