Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΝομοθεσίαΓια αδιαφάνεια και ευνοιοκρατία κατηγορεί την κυβέρνηση της Ν.Δ. ο Παπουτσής
Αφορμή η τροπολογία επιδότησης πολυτελών ξενοδοχείων

Για αδιαφάνεια και ευνοιοκρατία κατηγορεί την κυβέρνηση της Ν.Δ. ο Παπουτσής

Η διαφάνεια, η δημόσια διαβούλευση, ο δημοκρατικός προγραμματισμός, ο κοινωνικός διάλογος, η διαρκής επιδίωξη της συναίνεσης των ενδιαφερομένων φορέων, αποτελούν κατά τον υπεύθυνο Ανάπτυξης, Τουρισμού και Εμπορικής Ναυτιλίας του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, κ. Χρήστο Παπουτσή, έννοιες και πρακτικές άγνωστες στην αντίληψη υπουργών της Ν.Δ. στην άσκηση κυβερνητικής εξουσίας…

Η διαφάνεια, η δημόσια διαβούλευση, ο δημοκρατικός προγραμματισμός, ο κοινωνικός διάλογος, η διαρκής επιδίωξη της συναίνεσης των ενδιαφερομένων φορέων, αποτελούν κατά τον υπεύθυνο Ανάπτυξης, Τουρισμού και Εμπορικής Ναυτιλίας του Κοινοβουλευτικού<...>Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, κ. Χρήστο Παπουτσή, έννοιες και πρακτικές άγνωστες στην αντίληψη υπουργών της Ν.Δ. στην άσκηση κυβερνητικής εξουσίας, όπως προκύπτει από ανακοίνωση του ΞΕΕ για την τροπολογία `χαριστικής` επιδότησης πολυτελών ξενοδοχείων, που αποδεικνύει το χάσμα επικοινωνίας μεταξύ κυβέρνησης και φορέων.

Συγκεκριμένα, η δήλωση του κ. Παπουτσή έχει ως εξής:

“Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος με την ανακοίνωσή του όχι μόνο εκφράζει την αντίθεσή του με την ουσία και το περιεχόμενο της τροπολογίας, αλλά αποκαλύπτει ότι αγνοήθηκε από τη κυβέρνηση ως το επίσημο συμβουλευτικό όργανο της πολιτείας για θέματα Τουρισμού.

Αναδεικνύεται, για μια ακόμη φορά η πραγματικότητα της Νεοδημοκρατικής διακυβέρνησης. Ότι η διαφάνεια, η δημόσια διαβούλευση, ο δημοκρατικός προγραμματισμός, ο κοινωνικός διάλογος, η διαρκής επιδίωξη της συναίνεσης των ενδιαφερομένων φορέων, αποτελούν έννοιες και πρακτικές άγνωστες στην αντίληψη των υπουργών της Νέας Δημοκρατίας στην άσκηση της κυβερνητικής εξουσίας.

Αντί αυτών, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση της «πολυτελούς τροπολογίας» για τα ξενοδοχεία, παρακολουθούμε σε όλους τους τομείς της κυβερνητικής δραστηριότητας, αδιαφάνεια, ευνοιοκρατία, χαριστικές πράξεις, υποστήριξη των «ημετέρων».

Πάντοτε εν κρυπτώ, ορισμένες φορές χωρίς να γνωρίζουν ούτε οι αρμόδιοι υπουργοί, όπως συνέβη με την υπουργό Τουρισμού και τη συγκεκριμένη τροπολογία”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024