Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςH σταθερότητα προδικάζει την επιτυχία της φετινής τουριστικής έκθεσης Philoxenia

H σταθερότητα προδικάζει την επιτυχία της φετινής τουριστικής έκθεσης Philoxenia

Σταθερά παραμένουν, παρά τη διεθνή κρίση, τα μεγέθη, η ποιότητα και η εμβέλεια της 19ης διεθνούς έκθεσης τουρισμού Philoxenia 2003, γεγονός που, σύμφωνα με τη διοργανώτρια εταιρία, Helexpo AE, “προδικάζει […]

Σταθερά παραμένουν, παρά τη διεθνή κρίση, τα μεγέθη, η ποιότητα και η εμβέλεια της 19ης διεθνούς έκθεσης τουρισμού Philoxenia 2003, γεγονός που, σύμφωνα<...> με τη διοργανώτρια εταιρία, Helexpo AE, “προδικάζει την επιτυχία της”. Η έκθεση, που τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, με τιμώμενες χώρες εκείνες της παρευξείνιας ζώνης.

Η Philoxenia, που αποτελεί έναν από τους κύριους άξονες στήριξης, ανάπτυξης και προώθησης της εθνικής τουριστικής πολιτικής, φιλοδοξεί να συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση των εμπλεκόμενων με τον τουρισμό φορέων και επιχειρήσεων και να δώσει απαντήσεις για τις σύγχρονες μορφές οργάνωσης και αναβάθμισης του τουρισμού.

“Η φετινή Philoxenia, συγκεντρώνει, όχι μόνο το ενδιαφέρον του συνόλου σχεδόν των παλαιών εκθετών, αλλά και νέων, όπως από την Κούβα, επιβεβαιώνοντας τη θέση της ως σημείο παγκόσμιας τουριστικής αναφοράς, παρατηρητήριο των τάσεων και των εξελίξεων της τουριστικής βιομηχανίας, καθώς και forum επιχειρηματικών συναντήσεων και αποφάσεων διεθνούς εμβέλειας”, υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της Helexpo.

Δυναμική καταγράφεται η συμμετοχή κρατικών οργανισμών Τουρισμού, κρατικών και ιδιωτικών εταιριών αερομεταφορών, πρακτορείων τουρισμού, ξενοδοχείων, Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και επιχειρήσεων ξενοδοχειακού εξοπλισμού και τουριστικών λεωφορείων, καθώς επίσης και του ειδικού Τύπου.

Επιπλέον, παρούσες με επίσημη κρατική συμμετοχή θα είναι και οι χώρες που παραδοσιακά συμμετέχουν στη διοργάνωση, όπως η Σερβία, η Πολωνία, η Βουλγαρία, η Τουρκία, η Ταϊλάνδη, η Αίγυπτος, η Τυνησία, η Ισπανία και η Κύπρος. Ακόμα, θα συμμετέχει και η ETTFA (Ένωση Ευρωπαϊκών Τουριστικών Εκθέσεων), η οποία εκπροσωπεί 20 μέλη – οργανωτές εκθέσεων σε όλη την Ευρώπη, μεταξύ των οποίων και η Philoxenia.

Στη φετινή διοργάνωση, τιμώμενες θα είναι οι Παρευξείνες χώρες, και συγκεκριμένα η Αλβανία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Μολδαβία, η Ουκρανία, η Ρωσία, η Γεωργία, η Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν και η Τουρκία, οι οποίες θα συμμετέχουν με αντιπροσωπευτικά, του πολιτισμού και του τουριστικού τους προϊόντος, περίπτερα.

Στο πλαίσιο της έκθεσης ο ΕΟΤ θα διοργανώσει δύο ημερίδες. Πρόκειται για την ημερίδα με θέμα “Αγροτουρισμός και πολιτιστικός τουρισμός”, καθώς και για την ημερίδα – παρουσίαση των μελετών τουριστικής ανάπτυξης των περιφερειών της χώρας. Τέλος, ιδιαίτερης σημασίας, θα είναι και η βράβευση των καλύτερων τουριστικών εντύπων των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων της χώρας.

Σημειώνεται, ότι ο ΕΟΤ έχει προσκαλέσει ξένους δημοσιογράφους για να επισκεφθούν και να καλύψουν την έκθεση, για τους οποίους έχει ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα ξεναγήσεων και επισκέψεων.

Η έκθεση, όπως και πέρυσι, κατά τις δύο πρώτες ημέρες της λειτουργίας της θα είναι ανοικτή μόνο για τους εμπορικούς επισκέπτες, ενώ τις επόμενες δύο, θα ανοίξει τις πύλες της και για το ευρύ κοινό. Στο πλαίσιό της θα οργανωθούν πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, καθιστώντας την ένα ολοκληρωμένο επικοινωνιακό γεγονός.

Όπως κάθε χρόνο και φέτος, η Philoxenia αποδεικνύοντας την καλή συνεργασία της με τους τουριστικούς φορείς, παρέχει έκπτωση 20% στα μέλη του ΣΕΤΕ, της HATTA και της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης, επί της αποζημίωσης του χώρου. Επίσης, η Ολυμπιακή Αεροπορία παρέχει στους επισκέπτες της Philoxenia, tour operators και ιδιοκτήτες ξενοδοχείων, έκπτωση 50% για τις πτήσεις εσωτερικού και 75% για τις πτήσεις εξωτερικού.

Οι ώρες λειτουργίας της 19ης Philoxenia θα είναι στις 30 και 31 Οκτωβρίου από τις 10.00 έως τις 20.00, μόνο για εμπορικούς επισκέπτες, την 1η Νοεμβρίου από τις 10.00 έως τις 20.00 και για το κοινό και στις 2 Νοεμβρίου, από τις 10.00 έως τις 20.00 και για το κοινό.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024