Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΠοσειδώνια 2010: Ανάκαμψη της παγκόσμιας ναυτιλίας
Tα ασιατικά ναυτικά κράτη φέρνουν αισιόδοξα μηνύματα

Ποσειδώνια 2010: Ανάκαμψη της παγκόσμιας ναυτιλίας

Με την Ινδία και τη Κίνα να έχουν επιβεβαιώσει τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα παρουσία τους στα Ποσειδώνια 2010, τα 22α στη 40χρονη ιστορία της διοργάνωσης, το ναυτιλιακό γεγονός διεξάγεται από […]

Με την Ινδία και τη Κίνα να έχουν επιβεβαιώσει τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα παρουσία τους στα Ποσειδώνια 2010<…>, τα 22α στη 40χρονη ιστορία της διοργάνωσης, το ναυτιλιακό γεγονός διεξάγεται από τις 7 έως τις 11 Ιουνίου 2010, σε ένα χώρο 31.000 τ.μ., στο Εκθεσιακό Κέντρο του Ελληνικού.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές των Ποσειδωνίων, ο ρυθμός ανάπτυξης των οικονομιών των δύο χωρών εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί αμείωτος, ενώ η έντονη αναζήτηση για ενεργειακούς πόρους και εμπορεύματα, παράλληλα με τις ισχυρές προοπτικές εξαγωγών, κατά πάσα πιθανότητα θα αυξήσουν τη ζήτηση για θαλάσσιες μεταφορές καταστέλλοντας τις ανησυχίες για υπερπροσφορά χωρητικότητας σε συγκεκριμένες εμπορικές οδούς.

“Κάθε δύο χρόνια, τα Ποσειδώνια αποτελούν το βαρόμετρο των παγκόσμιων ναυτιλιακών τάσεων καθώςαντικατοπτρίζουν το ρυθμό ανάπτυξης του κλάδου και της γενικής αίσθησης που κυριαρχεί στις βασικές παγκόσμιες ναυτιλιακές αγορές”, δήλωσε η κα Νανά Μιχαήλ, διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας Εκθέσεις Ποσειδώνια. “Στα Ποσειδώνια 2010, η παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα θα εξετάσει τον αντίκτυπο της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης στους τομείς των θαλάσσιων μεταφορών, των λιμανιών και των ναυπηγήσεων. Η Ινδία, με το πρώτο της Εθνικό Περίπτερο στην ιστορία της διοργάνωσης, σηματοδοτεί τη δυναμική της παρουσία στηδιεθνή ναυτιλιακή βιομηχανία, καθώς η οικονομία της χώρας εξακολουθεί να εμφανίζει καλούς ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 9% για το 2010”. Η κα Μιχαήλ ανέφερε τέλος ότι και η Κίνα, ανέκαθεν σημαντική συμμετοχή της διοργάνωσης, θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενη εμφάνιση με δύο εθνικά περίπτερα για πρώτη φορά στα Ποσειδώνια 2010.

Η ασιατική κυριαρχία στον τομέα της παγκόσμιας ναυπηγικής θα τονιστεί περαιτέρω στα Ποσειδώνια 2010 με τη μεγάλης κλίμακας συμμετοχή της Ιαπωνίας, της Κορέας και της Σιγκαπούρης, καθώς και της ανεξάρτητης παρουσίας μερικών από τα μεγαλύτερα ναυπηγεία της περιοχής που εξακολουθούν να αξιοποιούν τη διοργάνωση ως την καλύτερη ευκαιρία πωλήσεων και προώθησης των υπηρεσιών τους στο δυτικό ημισφαίριο. Τα μεγαλύτερα επίσης εθνικά περίπτερα στα Ποσειδώνια 2010 από τα παραδοσιακά ευρωπαϊκά ναυτιλιακά κράτη, την Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία, υποδηλώνουν την αισιοδοξία για την παγκόσμια ναυτιλία, όπως εξάλλου αυτή αποτυπώνεται και από τη μεγαλύτερη επιβεβαιωμένη συμμετοχή της Δανίας και της Ρουμανίας, την επιστροφή της Νορβηγίας με εθνικό περίπτερο και την επάνοδο της Σουηδίας με δεύτερη συνεχόμενη συμμετοχή στην Έκθεση.

“Παρότι απομένουν μόνο έξι μήνες μέχρι την έναρξη της Έκθεσης στις αρχές Ιουνίου, είναι αμείωτο το ενδιαφέρον για χώρο και συμμετοχή στα Ποσειδώνια”, είπε η κα Μιχαήλ. “Πολλές κρατήσεις εκθεσιακού χώρου αφορούν νέες συμμετοχές από την Μέση Ανατολή, τόσο από τον ιδιωτικό όσο και από το δημόσιο τομέα, όπως για παράδειγμα οι Oman Dry Dock Company και Sharjah and Hamriyah Free Zone Authority, ενώ άλλο ένα σημαντικό χαρακτηριστικό της έκθεσης είναι η ισχυρή συμμετοχή από τους κλάδους των λιπαντικών, με τις Castrol Marine και Chevron Marine Products να έχουν επιβεβαιώσει μεγάλους χώρους”.

Οι διοργανωτές αναμένουν να υποδεχτούν πάνω από 1.700 εκθέτες από 80 χώρες, ενώ περίπου 20.000 επισκέπτες αναμένεται να παρευρεθούν στην έκθεση. Για τους επισκέπτες και τους εκθέτες υπάρχει και το παράλληλο πρόγραμμα αθλητικών διοργανώσεων, καθώς θα διεξαχθούν για 5η φορά ο ιστιοπλοϊκός αγώνας Posidonia Cup με τη χορηγία των Lloyds Register και για 2η φορά το ποδοσφαιρικό τουρνουά Posidonia Shipsoccer Tournament, με χορηγό την Castrol Marine. Τέλος, για πρώτη φορά, θα διεξαχθεί το Τουρνουά Γκολφ Posidonia Golfplay στο Γήπεδο Γκολφ της Γλυφάδας.

Τα Ποσειδώνια 2010 τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, του Δήμου Πειραιώς, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας, της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας και της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024