Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΑθλητικός τουρισμός: Σημαντικές οι προοπτικές του, ενόψει του 2004, αλλά και οι ελλείψεις στις υποδομές

Αθλητικός τουρισμός: Σημαντικές οι προοπτικές του, ενόψει του 2004, αλλά και οι ελλείψεις στις υποδομές

Νέο τουριστικό προϊόν, που θα συνδυάζει τον τουρισμό και τον αθλητισμό, θα προωθηθεί από την ελληνική τουριστική ηγεσία τα αμέσως επόμενα χρόνια και ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Νέο τουριστικό προϊόν, που θα συνδυάζει τον τουρισμό και τον αθλητισμό, θα προωθηθεί από<...> την ελληνική τουριστική ηγεσία τα αμέσως επόμενα χρόνια και ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Αυτό προέκυψε από την ειδική ημερίδα για την σύνδεση τουρισμού και αθλητισμού, που έγινε στα πλαίσια της έκθεσης Philoxenia 2002 καθώς και για τις προοπτικές που δημιουργούνται από την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην εξειδίκευση και εμπλουτισμό του εγχώριου τουριστικού προϊόντος.

Σε χαιρετισμό του ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Γεωργακόπουλος επεσήμανε ότι αθλητισμός και τουρισμός είναι δύο δράσεις συνδεδεμένες, καθώς μεγάλα αθλητικά γεγονότα έχουν ως αποτέλεσμα τη μετακίνηση μεγάλου αριθμού θεατών-τουριστών. Ο υφυπουργός πρόσθεσε ότι για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού είναι αναγκαίο, παράλληλα με τις αθλητικές εγκαταστάσεις υψηλού επιπέδου, να δημιουργηθούν ειδικά προπονητικά κέντρα. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 και τα έργα που γίνονται, τόνισε ο κ. Γεωργακόπουλος, είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να εκμεταλλευτούμε την υποδομή που θα υπάρξει. Με τον τρόπο αυτό θα δοθεί ώθηση στον αθλητικό τουρισμό, η ανάπτυξη του οποίου θα συμβάλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος της εποχικότητας και στην τόνωση της περιφέρειας, μέσα από την εφαρμογή προγραμμάτων για όλα τα αθλήματα σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν την ιδανική ευκαιρία να αναπτυχθεί νέο τουριστικό προϊόν που θα αξιοποιήσει το 2004 προς όφελος του αθλητικού τουρισμού, του τουρισμού υγείας, των σπορ κλπ. παρατήρησε, στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Γιάννης Πατέλλης και ανακοίνωσε πως μέχρι το 2004 θα γίνουν άλλα δύο συνέδρια για τη σύνδεση αθλητισμού και τουρισμού. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΕΟΤ θα ευνοήσουν, γενικότερα την Νοτιοανατολική Ευρώπη, τα Βαλκάνια και την Κύπρο.

Σημειώνεται ότι με πρωτοβουλία του προέδρου του ΕΟΤ πριν από την έναρξη της ημερίδας κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της Μόσχας, ενώ ο κ. Πατέλλης ανακοίνωσε απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης κ. Α. Τσοχατζόπουλου να φιλοξενηθούν, χωρίς καμία επιβάρυνση, το ερχόμενο καλοκαίρι, τα παιδιά που βρέθηκαν στο θέατρο της Μόσχας και διασώθηκαν, καθώς και τα παιδιά των θυμάτων της τραγωδίας.

¶λλοι ομιλητές:

Στην εκδήλωση μίλησαν, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Εμπορίου της Ρωσίας κ. Βλαδίμιρος Στρεζιαλκόφσκι, ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου κ. Ρολάνδης, ο υφυπουργός Οικονομικών της Βουλγαρίας κ. Ντίμιταρ Χατζηνικόλωφ και ο υφυπουργός Τουρισμού της Τουρκίας Σάβα Κούτσε, οι οποίοι εξέφρασαν τη βεβαιότητα πως οι χώρες τους έχουν όλες τις δυνατότητες και προϋποθέσεις να συνεργαστούν με την Ελλάδα στον τομέα της ανάπτυξης του Αθλητικού Τουρισμού και επιπλέον θα επωφεληθούν από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Ελλάδα.

Ο γενικός γραμματέας Περιφέρειας Θεσσαλονίκης κ. Λιακόπουλος μίλησε, από την πλευρά του, για τα έργα υποδομής που γίνονται στην Κεντρική Μακεδονία, τα οποία έχουν άμεση επίπτωση στην τουριστική ανάπτυξη και ανέφερε χαρακτηριστικά την Εγνατία Οδό, το σιδηροδρομικό δίκτυο, το αεροδρόμιο της Μακεδονίας, κλπ.
Ο διευθυντής Φιλοξενίας και Διαμονής της Οργανωτικής Επιτροπής “Αθήνα 2004” κ. Σπύρος Παππάς αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται να εξασφαλιστεί η διαμονή στους επισκέπτες των Ολυμπιακών Αγώνων και πρόσθεσε χαρακτηριστικά μεταξύ των άλλων:

  • Για τα μέλη της Ολυμπιακής Οικογένειας έχουν εξασφαλιστεί καταλύματα σε ξενοδοχεία lux, Α’, Β’ και Γ’ κατηγορίας καθώς και σε κρουαζιερόπλοια τα οποία μπορούν να διαθέσουν 6.400 καμπίνες με 13.000 κλίνες. Επίσης, ως συμπληρωματικά μέσα έχουν εξασφαλιστεί στρατιωτικές σχολές, ιδρύματα, ορφανοτροφεία, κλπ, τα οποία θα εκσυγχρονιστούν με κονδύλια του “Αθήνα 2004” και θα αποδοθούν στους χρήστες τους μετά τους αγώνες.
  • Για τους υπόλοιπους επισκέπτες υπάρχουν τα υπόλοιπα ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών, ξενοδοχεία σε γειτονικούς νομούς που βρίσκονται σε απόσταση 1 1/2 έως 2 ώρες από την Αθήνα, ένα μεγάλο μέρος των κλινών των κρουαζιεροπλοίων, κάμπινγκ και ιδιωτικές κατοικίες, μέσω του προγράμματος που έχει προκηρύξει η “Αθήνα 2004”.

Όπως είπε ο κ. Παππάς πολλοί ξένοι και έλληνες θα συνδυάσουν τον τουρισμό και την παρακολούθηση των αγώνων και θα επισκεφθούν τόσο την Ελλάδα όσο και γειτονικές χώρες και εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι επισκέπτες της Ολυμπιάδας θα είναι 100.000-150.000 την ημέρα, ενώ οι συνολικές διανυκτερεύσεις θα ξεπεράσουν τα 2 εκατομμύρια στη διάρκεια των αγώνων. Μεγάλη αύξηση της τουριστικής κίνησης, σημείωσε ο κ. Παππάς, θα παρατηρηθεί μετά το 2006-2008.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024