Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΗ επικαιροποίηση της ιαματικής ιατρικής επιβάλλεται στην Ελλάδα
Ιαματικός τουρισμός

Η επικαιροποίηση της ιαματικής ιατρικής επιβάλλεται στην Ελλάδα

Γιώργος Πατούλης: 'Θέλουμε να προσφέρουμε στην Αττική τη δυνατότητα σε διεθνές επίπεδο να αποτελέσει το σημείο της γης που θα μπορεί να θεραπεύεται ο παγκόσμιος ασθενής'.

“Ο ιαματικός τουρισμός αναβαθμίζει τις ελληνικές πόλεις και περιφέρειες σε τόπους Υγείας και Ευεξίας μοναδικούς για τους Ταξιδιώτες του κόσμου και η Ελλάδα σπεύδει να επιτύχει να κερδίσει το στοίχημα της παγκόσμιας έκρηξης των Τουριστών Υγείας, που στη χώρα μας ανακαλύπτουν εκ νέου τον πρώτο προορισμό Ιατρικού Τουρισμού της αρχαιότητας“, επεσήμανε στο 4ο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής στα Καμένα Βούρλα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και πρόεδρος της ΕΛΙΤΟΥΡ κ. Γιώργος Πατούλης.

Ο κ. Πατούλης τόνισε ότι το 2025 ο ιαματικός τουρισμός θα είναι η 2η μεγαλύτερη βιομηχανία στον κόσμο μετά την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και επεσήμανε τα μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που η χώρα μας διαθέτει για την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού, καλώντας την επίσημη Πολιτεία σε συστράτευση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την αξιοποίηση των 750 φυσικών μεταλλικών πηγών με θεραπευτικές ιδιότητες.

Το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιαματικής Ιατρικής με θέμα την “Επικαιροποίηση της Ιαματικής Ιατρικής υπό το πρίσμα της ολιστικής προσέγγισης” διεξήχθη με τη συνδιοργάνωση της Ελληνική Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας υπό την προεδρεία του καθηγητή Δερματολογίας και προέδρου της Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής κ. Κωνσταντίνου Κουσκούκη και τη συμμετοχή διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων επιστημόνων, εκπροσώπων ξένων πρεσβειών, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και παραγόντων του επιχειρηματικού και επενδυτικού τομέα της χώρας.

Ο κ. Κουσκούκης υπογράμμισε ότι “η επικαιροποίηση της ιαματικής ιατρικής επιβάλλεται στην Ελλάδα, πρώτον από την απαίτηση των ασθενών σε διεθνές επίπεδο για εφαρμογή συμπληρωματικών θεραπειών, δεύτερον από την ένταξη των Μονάδων Ιαματικής Θεραπείας και Κέντρων Θαλασσοθεραπείας στη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, καθώς και από την εφαρμογή των διατάξεων περί διακίνησης ασθενών και για ιαματική θεραπεία εντός των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ συνεχάρη τον δήμαρχο Καμμένων Βούρλων – Μώλου – Αγ. Κωνσταντίνου κ. Ιωάννη Συκιώτη, ο οποίος, όπως τόνισε ο κ. Πατούλης, “δημιούργησε Σχολή Δημοτικής Ανάπτυξης στον τομέα του Θερμαλισμού, και επέτυχε να αναδείξει τον ιαματικό πλούτο της περιοχής στη συνείδηση του ελληνικού και διεθνούς ταξιδιωτικού κοινού, ξεκινώντας από την αλλαγή της ονομασίας του Δήμου Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου, σε Δήμο Καμένων Βούρλων”.

Αποσκοπούμε να καθιερώσουμε την Ελλάδα ως ένα από τα μεγαλύτερα θερμαλιστικά κέντρα της Ευρώπης, αλλά ακόμη, οι 696 από τις 750 πηγές της χώρας παραμένουν ανεκμετάλλευτες. Καλούμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση να επιμείνει ώστε να μετατρέψουμε τις θερμαλιστικές περιοχές της χώρας και τις ελληνικές περιφέρειες σε μια αλυσίδα πιστοποιημένων σημείων ιαματικού τουρισμού, που θα παροτρύνουν τον Ταξιδιώτη να επαναλαμβάνει τις επισκέψεις στη χώρα μας για την αναζωογόνηση και την υγεία του. Υποσχόμαστε η Αττική να μετατραπεί σε λίκνο ιαματικού τουρισμού και τουρισμού υγείας της 3ης χιλιετίας”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

12/06/2024
11/06/2024
10/06/2024
07/06/2024
06/06/2024
05/06/2024