Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΣτην ιδιοκτησία της Express Holidays πέρασε η Carrefour Travel

Στην ιδιοκτησία της Express Holidays πέρασε η Carrefour Travel

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του επιχειρησιακού της πλάνου, η Express Holidays προχώρησε στην εξαγορά της Carrefour Travel από τον Όμιλο Carrefour – Μαρινόπουλος όπως ανέφερε σε ανακοίνωση της η εταιρεία. […]

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του επιχειρησιακού της πλάνου, η Express Holidays προχώρησε στην εξαγορά της Carrefour Travel από τον Όμιλο Carrefour – Μαρινόπουλος όπως ανέφερε σε ανακοίνωση της η εταιρεία.
Με βάση τη συμφωνία η εταιρεία αποκτά τα<...> 11 καταστήματα που διαθέτει στην ελληνική αγορά η Carrefour Travel και λειτουργούν, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, των υπερκαταστήματων της Carrefour –Μαρινόπουλος. Η Carrefour Travel δραστηριοποιείται με ιδιαίτερη επιτυχία στην ελληνική αγορά τα τελευταία πέντε χρόνια και αποτελεί το μεγαλύτερο οργανωμένο δίκτυο παροχής ταξιδιωτικών υπηρεσιών που λειτουργεί στη χώρα.

Η απόκτηση ενός ταχέως αναπτυσσόμενου δικτύου, εξυπηρετεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους στρατηγικούς και επιχειρησιακούς στόχους που έχει θέσει η διοίκηση της Express Holidays ενισχύοντας άμεσα και ουσιαστικά τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας και το πελατολόγιό της, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα όμως ενισχύει σημαντικά τις αναπτυξιακές προοπτικές της και δημιουργεί προστιθέμενη αξία δεδομένου ότι η λειτουργία των δύο εταιρειών είναι σε μεγάλο βαθμό συμπληρωματική. Η Carrefour Travel δραστηριοποιείται κυρίως στη λιανική πώληση ταξιδιωτικών υπηρεσιών, ενώ η Express Holidays εξειδικεύεται στην κάλυψη των ταξιδιωτικών αναγκών εταιρικών πελατών και συμμετέχει μετοχικά σε Τour Operators του εξωτερικού.

Εξίσου σημαντική παράμετρος τόσο για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης επιχειρηματικής κίνησης, όσο και για τη γρήγορη και απρόσκοπτη λειτουργική ενοποίηση των δύο εταιρειών είναι η κοινή τους εταιρική φιλοσοφία η οποία συμπυκνώνεται στην παροχή ολοκληρωμένων ταξιδιωτικών υπηρεσιών.

Η ολοκλήρωση της εν λόγω εξαγοράς δημιουργεί τη μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία παροχής ταξιδιωτικών υπηρεσιών στην ελληνική αγορά και αποτελεί το πρώτο βήμα για την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού της εταιρείας που προβλέπει την ανάπτυξη ενός ισχυρού δικτύου πωλήσεων στην Ελλάδα, την Κύπρο και τα Βαλκάνια και την ταυτόχρονη επέκτασή της σε αγορές που παρουσιάζουν σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτό, δρομολογείται για το 2008 η ίδρυση θυγατρικών εταιρειών στο Μαυροβούνιο και την Κίνα.

Με αφορμή την εξαγορά της Carrefour Travel ο Διευθύνων Σύμβουλος της Express Holidays κ. Γιώργος Δασκαλάκης δήλωσε σχετικά: «Με την εξαγορά της Carrefour Travel δημιουργείται το μεγαλύτερο δίκτυο πώλησης ταξιδιωτικών υπηρεσιών στην ελληνική αγορά. Στόχος μας είναι η Express Holidays να αποτελέσει το μεγαλύτερο πάροχο ποιοτικών και προσιτών στους καταναλωτές ολοκληρωμένων ταξιδιωτικών υπηρεσιών στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α Ευρώπης, εκτιμώντας ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης στην συγκεκριμένη αγορά. Στο πλαίσιο αυτό επενδύουμε σημαντικά στην περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας μας στην περιοχή και στην ενίσχυση του στελεχιακού μας δυναμικού προκειμένου να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά στις αυξημένες ανάγκες και τις νέες προκλήσεις της τουριστικής αγοράς».

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024