Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileH Amadeus αναδιαρθρώνει το Εμπορικό της Τμήμα
Έμφαση στον χρόνο υλοποίησης των προϊόντων και στην εγγύτητα στον πελάτη

H Amadeus αναδιαρθρώνει το Εμπορικό της Τμήμα

Η Amadeus ανακοίνωσε την αναδιάρθρωση της δομής του Εμπορικού της Τμήματος, με το διορισμό την 1η Ιανουαρίου 2009 του κ. Philippe Chereque στη θέση του εκτελεστικού αντιπροέδρου του Εμπορικού Τμήματος. […]

Η Amadeus ανακοίνωσε την αναδιάρθρωση της δομής του Εμπορικού της Τμήματος, με το διορισμό την 1η Ιανουαρίου 2009 του<...> κ. Philippe Chereque στη θέση του εκτελεστικού αντιπροέδρου του Εμπορικού Τμήματος. Το Εμπορικό Τμήμα θα χωρίζεται πλέον σε τρεις λειτουργικούς τομείς, οι οποίοι αντανακλούν τους πρωταρχικούς εμπορικούς τομείς της Amadeus και θα ενισχύσουν τη μακρόχρονη δέσμευση της εταιρείας να καλύψει τις ανάγκες των πελατών και των αναγκών χρόνου υλοποίησης των προϊόντων.

Από την 1η Μαρτίου, η κα Julia Sattel θα είναι επικεφαλής στο τμήμα Airline IT, που μέχρι πρότινος κατείχε τον τίτλο της Vice President Global Sales Development, στις περιοχές EMEA και Λατινικής Αμερικής. Ο διαχωρισμός του τμήματος σε μία περιοχή, της οποίας την επίβλεψη θα αναλάβει εξ`ολοκλήρου η Julia Sattel, σημαντικό στέλεχος της Amadeus επί σειρά ετών, θα εστιάσει ακόμη περισσότερο σε αυτή την πολύ σημαντική για την ανάπτυξη της Amadeus περιοχή. Στα νέα της καθήκοντα, η κα Sattel θα μεταμορφώσει τις προοπτικές των αεροπορικών εταιρειών για τους πελάτες και θα επεκτείνει ακόμη περισσότερο το portfolio λύσεων στην συγκεκριμένη περιοχή.

Από την 1η Φεβρουαρίου, ο κ. Ian Wheeler θα αναλάβει το Τμήμα Διανομής της Amadeus. Ο συνδυασμός όλων των παραμέτρων που συνθέτουν την διαδικασία διανομής, δηλαδή αεροπορικές εταιρείες, ξενοδοχεία, εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, εταιρείες σιδηροδρομικών ταξιδιών, εταιρείες ferry και ασφαλιστικές θα ενδυναμώσει την δυνατότητα εστίασης της εταιρείας σε αυτή την σημαντική, για τις δραστηριότητες της Amadeus, περιοχή. Ο κ. Wheeler θα συνεχίσει να είναι υπεύθυνος για τα Τμήματα Διεθνούς Marketing και Εξυπηρέτησης Πελατών.

Επίσης, από την 1η Φεβρουαρίου, το Τμήμα Ανάπτυξης Τεχνολογικών Λύσεων για τα Ταξιδιωτικά Γραφεία θα συγχωνευθεί με το τμήμα Multinational Customer Group και από κοινού θα δημιουργήσουν ένα νέο business unit, με επικεφαλής τον κ. Claude Giafferri, πρώην αντιπρόεδρο του Τμήματος Travel Office Products & Solutions. Αυτό ο νέος, ιδιαίτερα σημαντικός τομέας προσφέρει τεράστιες ευκαιρίες διαφοροποίησης του portfolio τεχνολογικών λύσεων της Amadeus, όπως επίσης και ενδυνάμωσης του ρόλου της εταιρείας ως ένας μακρόχρονος τεχνολογικός συνεργάτης για ταξιδιωτικά γραφεία και εταιρείες, τόσο σε εθνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Ένα νεοσύστατο Τμήμα ξεκίνησε επίσης τη λειτουργία του, με επικεφαλής τον κ. Bertrand Kientz, αντιπρόεδρο του Τμήματος Product and Software Development Strategy. Σκοπός του είναι να διασφαλίσει ότι τα προϊόντα και οι αναπτύξεις λογισμικού της εταιρείας ακολουθούν μια απρόσκοπτη στρατηγική, η οποία ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πελατών της Amadeus, ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζει και τους εμπορικούς στόχους των τριών επιχειρηματικών τομέων που αναφέρθηκαν προηγουμένως.

Γεωγραφικά, η αναδιάρθρωση του εμπορικού τμήματος της Amadeus θα διαχωριστεί σε τρεις περιοχές. Η κάθε περιοχή θα αντικατοπτρίζει την εταιρική δομή και θα περιέχει εξειδικευμένα τμήματα για τους τομείς Airline IT, Distribution, Travel IT & Multinational Customer Group και Regional Development, επιτρέποντας στην Amadeus να δρα ταχύτατα στις εξειδικευμένες ανάγκες των καταναλωτών σε τοπικό επίπεδο και της εκάστοτε αγοράς.

– Για το γραφείο της περιοχής της Ασίας και του Ειρηνικού θα συνεχίσει να είναι υπεύθυνος ο κ. David Brett. Ο κ. Brett κατέλαβε τη θέση του αντιπροέδρου στη συγκεκριμένη περιοχή τον Ιανουάριο του 2000.
– Για το γραφείο της ζώνης EMEA υπεύθυνος θα είναι ο κ. Frederic Spagnou, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα από την 1η Μαρτίου. Ο Frederic Spagnou κατείχε μέχρι πρότινος τη θέση του αντιπροέδρου για το τμήμα Airline Business Group.
– Από την 1η Φεβρουαρίου οι περιοχές της Βόρειας, Νότιας και Κεντρικής Αμερικής θα συγχωνευθούν σε μία ενιαία μονάδα, της οποίας θα ηγείται ο κ. Philippe Chereque μέχρι νεωτέρας. Στην ίδια ομάδα θα είναι και η κα Kay Urban, που θα παραμείνει στη θέση της προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Amadeus στη Βόρεια Αμερική, θέση που κατέλαβε το 2004 και ο κ. Christian von Thuemen, διευθυντής της Amadeus για τη Λατινική Αμερική. Ο κ. von Thuemen βρίσκεται σε αυτή τη θέση από το 2006.

“Εν μέσω μιας ταραχώδους χρονιάς για την ταξιδιωτική βιομηχανία, η γεωγραφική δομή που τοποθετεί την εμπειρία της Amadeus πιο κοντά από ποτέ στους πελάτες είναι εξαιρετικά σημαντική και μια απλοποιημένη κεντρική δομή θα επιτρέψει στην εταιρεία να επικεντρώσει τις δυνάμεις της στις μεγαλύτερες ευκαιρίες που παρουσιάζονται”, δήλωσε ο κ. Philippe Chereque, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Εμπορικού Τμήματος της Amadeus. “Είμαι ενθουσιασμένος που θα συμμετέχω ακόμη πιο ενεργά σε αυτή την σημαντική πρόκληση, στην προσπάθειά μας να βοηθήσουμε την ταξιδιωτική βιομηχανία να βρει νέους πόρους σε ένα οικονομικά ασταθές περιβάλλον, με την υποστήριξη των κορυφαίων στελεχών που σας παρουσιάζουμε”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024