Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΠολλά τα προβλήματα από τη διακοπή δρομολογιών του “Σκιάθος Εξπρές”
Δήμος Σκιάθου

Πολλά τα προβλήματα από τη διακοπή δρομολογιών του “Σκιάθος Εξπρές”

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, εκφράζοντας την αγανάκτηση των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών του νησιού από τις ελλιπείς ακτοπλοϊκές συνδέσεις, απέστειλε χτες ο Δήμαρχος Σκιάθου, κ. Νικόλαος Κυρ. Πλωμαρίτης

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, εκφράζοντας την αγανάκτηση των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών του νησιού από τις ελλιπείς ακτοπλοϊκές συνδέσεις, απέστειλε χτες<...>ο Δήμαρχος Σκιάθου, κ. Νικόλαος Κυρ. Πλωμαρίτης, ζητώντας την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας για την επίλυση του προβλήματος, που έχει μεγάλες επιπτώσεις και στον τουρισμό.

Όπως επεσήμανε ο δήμαρχος, τη φετινή χρονιά δόθηκε ένας τεράστιος αγώνας από το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης για να αυξηθεί η τουριστική κίνηση στη χώρα μας. Πακτωλός εκατομμυρίων δαπανήθηκαν για να προβληθούν στο εσωτερικό και στο εξωτερικό οι ομορφιές της χώρας μας. Ο Δήμος Σκιάθου, με τη σειρά του, δαπάνησε ένα τεράστιο ποσό για την προβολή του νησιού, ενώ έγινε πραγματικός αγώνας για να αναβαθμιστούν οι τουριστικές υπηρεσίες του τόπου, έτσι ώστε οι επισκέπτες να έχουν την καλύτερη δυνατή διαμονή στο νησί και να επιστρέψουν στο τόπο τους με τις καλύτερες αναμνήσεις.

Πράγματι η τουριστική κίνηση στη Σκιάθο αυξήθηκε εντυπωσιακά, την ώρα που οι περισσότεροι τουριστικοί προορισμοί παγκοσμίως παρουσίασαν πτωτικές τάσεις. “Όμως αυτή η αύξηση στη τουριστική κίνηση που κατακτήσαμε με κόπο και δαπανώντας χρήματα των δημοτών μας υπονομευόταν και εξακολουθεί να υπονομεύεται” κατά τον δήμαρχο, “από τον πρωτοφανή αποκλεισμό που υφίσταται η Σκιάθος από τις θαλάσσιες και εναέριες συγκοινωνίες”.

Και εξηγεί: Δεν ήταν αρκετό φαίνεται που το γρήγορο δρομολόγιο Σκιάθος-Θεσσαλονίκη -που κατά το παρελθόν εκτελείτο σε 3 ½ ώρες- αντικαταστάθηκε από το εξωφρενικά αργό δρομολόγιο των 8 ως 11 ωρών, ήρθε να προστεθεί και η παύση της εκτέλεσης του δρομολογίου που εκτελούσε το πλοίο `Σκιάθος Εξπρές` από τη Σκιάθο στο λιμάνι του Βόλου. Από τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη και ενώ στη Σκιάθο με κόπο και αγώνα καταφέραμε να επιμηκύνουμε τη τουριστική περίοδο και τον Σεπτέμβριο το πλοίο `Σκιάθος Εξπρές` σταμάτησε το δρομολόγιο που εκτελούσε λόγο μηχανικής βλάβης και επιπροσθέτως από τέλη Αυγούστου σταμάτησαν τα δρομολόγια που εκτελούσαν τα Flying Cat από Σκιάθο στο Βόλο.

Την ώρα που η Σκιάθος σφύζει ακόμα από ζωή, όχι μόνο δεν αντικαταστάθηκε το πλοίο έτσι ώστε το δρομολόγιο να εκτελείται κανονικά με άλλο πλοίο, αλλά με διάφορες μεθοδεύσεις τροποποιήθηκαν τα δρομολόγια που εκτελούσε το πλοίο της γραμμής `Αγιος Κωνσταντίνος-Σποράδες, προκειμένου να «εξυπηρετηθεί» και το δρομολόγιο Σκιάθος-Βόλος. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να καταργηθούν οι ώρες των προγραμματισμένων δρομολογίων, να γίνονται τεράστιες καθυστερήσεις στα δρομολόγια, να μην γνωρίζει κανείς τις ώρες των δρομολογίων και το εισιτήριο από τη Σκιάθο για το Βόλο να αποτελεί μαγικό χαρτάκι για λίγους. Από αρχές Σεπτεμβρίου αντικαταστάθηκαν όλα τα θερινά δρομολόγια από τα ελάχιστα χειμερινά.

Η Σκιάθος και οι βόρειες Σποράδες αυτή τη στιγμή υφίστανται τεράστια οικονομική ζημία όσο και δυσφήμιση του τουριστικού τους προϊόντος. Αλλοδαποί και Έλληνες που θέλουν να επισκεφτούν το νησί δεν το επισκέπτονται λόγο της αβεβαιότητας που επικρατεί στα δρομολόγια -όσα υπάρχουν-, καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες της δυσφορίας που επικρατεί από τους επισκέπτες του νησιού μας γιατί δεν μπορούν να φύγουν από το νησί εξαιτίας τις έλλειψης δρομολογίων, των τεράστιων καθυστερήσεων και των λιγοστών θέσεων που υπάρχουν”.

“Είναι απαράδεκτο” καταλήγει ο δήμαρχος του νησιού, “οι κόποι του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, αλλά και του Δήμου Σκιάθου να εξανεμίζονται γιατί μια εταιρία, που εκτελούσε το δρομολόγιο δεν έχει ήδη αντικαταστήσει το πλοίο που παρουσίασε βλάβη με άλλο. Είναι απαράδεκτο η οικονομία της Σκιάθου να πλήττεται ανεπανόρθωτα για να κερδίσει ακόμα περισσότερα μια ιδιωτική ακτοπλοϊκή εταιρία. Είναι απαράδεκτο η τουριστική εικόνα της Σκιάθου να πλήττεται εξαιτίας της ανικανότητας και της αδιαφορίας κάποιων”.

Κλείνοντας ο δήμαρχος μετέφερε στον Υπουργό την απαίτηση να αντικατασταθεί άμεσα το πλοίο `Σκιάθος Εξπρές` με άλλο πλοίο και το δρομολόγιο Σκιάθος-Βόλος να εκτελείται πλέον κανονικά, αφού όπως τόνισε, απευθυνόμενος στον Υπουργό “ο νόμος σας δίνει το δικαίωμα να υποχρεώσετε τη Hellenic Seaways να αντικαταστήσει σήμερα το πλοίο”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024