Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςΣυνεργασία της Louis Cruise Lines με την Carnival Corporation

Συνεργασία της Louis Cruise Lines με την Carnival Corporation

H Louis Cruise Lines Ltd. προχώρησε σε συμφωνία με την εταιρία Carnival Corporation σύμφωνα με την οποία αποκτά, με τη μέθοδο της ναύλωσης/ενοικιαγοράς (bareboat/hirepurchase) το κρουαζιερόπλοιο Nieuw Amsterdam. Το νέο […]

H Louis<.> Cruise Lines Ltd. προχώρησε σε συμφωνία με την εταιρία Carnival<.> Corporation σύμφωνα με την οποία<...> αποκτά, με τη μέθοδο της ναύλωσης/ενοικιαγοράς (bareboat/hirepurchase) το κρουαζιερόπλοιο Nieuw Amsterdam. Το νέο κρουαζιερόπλοιο θα ναυλωθεί άμεσα στο βρετανικό τουριστικό οργανισμό Thomson, που ανήκει στην TUI.

Το κρουαζιερόπλοιο θα μετονομασθεί σε Thomson Spirit και θα χρονοναυλωθεί στην Thomson για περίοδο τριάμισι ετών, με δικαίωμα ανανέωσης για άλλα 3 χρόνια. Η συνολική αξία του συμβολαίου της αρχικής περιόδου ξεπερνά τα US$100 εκατ.

Η περίοδος ναύλωσης/ενοικιαγοράς του πλοίου είναι δεκαετής. Ο ναύλος προς την Carnival θα αρχίσει να καταβάλλεται από το Μάιο του 2003, οπότε και θ' αρχίσει η χρονοναύλωση προς την Thomson, ενώ η LCL θα έχει δικαίωμα αγοράς του πλοίου ανά πάσα στιγμή, καταβάλλοντας το εκάστοτε οφειλόμενο υπόλοιπο. Σε ορισμένες τιμές, η αξία του πλοίου ανέρχεται στα $65 εκατ. περίπου.

Το κρουαζιερόπλοιο Nieuw Amsterdam είναι 33.930 τόνων και ναυπηγήθηκε το 1983 στα γαλλικά ναυπηγεία Chantiers de l' Atlantique. Έχει μήκος 214,66 μέτρα και μεταφέρει 1500 επιβάτες. Διαθέτει 10 καταστρώματα και εντυπωσιακούς δημόσιους χώρους. Οι 627 καμπίνες του είναι πολύ ευρύχωρες με πολυτελή επίπλωση. Το κρουαζιερόπλοιο διαθέτει επίσης αρκετούς ανοικτούς χώρους, δύο πισίνες, γυμναστήριο και διευκολύνσεις για διάφορα παιχνίδια.

Παρά το γεγονός ότι το κρουαζιερόπλοιο ανήκε στο στόλο της Holland America, που είναι η υψηλότερης ποιότητας κατηγορία κρουαζιερόπλοιων της Carnival και είχαν επενδυθεί σε αυτό σημαντικά ποσά πολύ πρόσφατα, η LCL θα προχωρήσει σε περαιτέρω αναβάθμιση του πλοίου. Αξίζει να αναφερθεί ότι το Thomson Spirit θα παρέχει στους πελάτες του αναβαθμισμένες υπηρεσίες και διευκολύνσεις, οι οποίες προσφέρονται σε κρουαζιερόπλοια πολυτελείας.

Επισημαίνεται ότι η Thomson έχει επίσης ανανεώσει τη ναύλωση ενός ακόμη κρουαζιερόπλοιου της Louis Cruise Lines, του Emerald, για ολόκληρη την καλοκαιρινή περίοδο του 2003.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024