Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣτην τελική ευθεία η συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου στον τουρισμό

Στην τελική ευθεία η συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου στον τουρισμό

Στην τελική ευθεία φαίνεται να βρίσκεται η συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου στον χώρο του τουρισμού όπως διαφάνηκε από τη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλου και με τον υπουργό […]

Στην τελική ευθεία φαίνεται να βρίσκεται η συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου στον χώρο του τουρισμού όπως διαφάνηκε από τη χθεσινή συνάντηση<...> του υπουργού Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλου και με τον υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου Ν. Ρολάνδη.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσοχατζόπουλος "Στον χώρο του τουρισμού, προβλέψαμε τη δυνατότητα προώθησης της συνεργασίας. Μέσα από ένα πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών Τουρισμού Ελλάδας και Κύπρου, θα εξειδικευτεί αυτή η προσπάθεια".

Από τη μεριά του ο κ. Ρολάνδης τόνισε ότι οι ανταλλαγές στον τομέα της ανάπτυξης, "που είναι και ο βασικός τομέας και στυλοβάτης μιας χώρας", έχουν τεράστια σημασία. "Σε όλα τα θέματα που συζητήσαμε έχουμε καταλήξει σε συμφωνίες, οι οποίες θα μπουν σε εφαρμογή και θα είναι αποτελεσματικές", υπογράμμισε. Έκανε δε ιδιαίτερη αναφορά στον τομέα του τουρισμού ο οποίος συμβάλει στο 20-22% του ΑΕΠ της Κύπρου, ενώ συμπλήρωσε ότι η συμπαράσταση της Ελλάδας είναι ιδιαίτερα σημαντική ενόψει της αναμονής της ένταξης της Κύπρου στην Ε.Ε.

Ο διευθυντής του ΚΟΤ στην Ελλάδα κ. Γιώργος Ιωαννίδης αναφερόμενος στη διαδικασία που θα ακολουθήσει διευκρίνισε ότι αποφασίσθηκε να δημιουργηθεί μία επιτροπή σε επίπεδο προέδρων των τουριστικών οργανισμών των δύο χωρών προκειμένου να προτείνει σε διάστημα ενός μηνός στους αντίστοιχους υπουργούς συγκεκριμένες λύσεις πάνω στους άξονες συνεργασίας που συμφωνήθηκαν. Τόνισε δε ότι το βασικότερο θέμα που θα απασχολήσει την επιτροπή είναι η απελευθέρωση των αερομεταφορών μεταξύ των δύο χωρών.

Ο πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Γιάννης Πατέλλης προσδιορίζοντας τους άξονες συνεργασίας που αποφασίσθηκαν στην υπουργική συνάντηση τόνισε ότι πρόκειται για την ανάπτυξη κοινών ταξιδιωτικών προγραμμάτων, κοινής προβολής σε μακρινούς προορισμούς όπως Αμερική, Αυστραλία κ.ά., άνοιγμα σε νέες αγορές και ιδιαίτερα σε Ασία, Λατινική Αμερική, Μέση Ανατολή, κοινή πολιτική στην αντιμετώπιση της συμμετοχής της κατεχόμενης Βόρειας Κύπρου σε διεθνείς εκθέσεις και γεγονότα, κοινά προγράμματα κοινωνικού τουρισμού σε Ελλάδα και Κύπρο, και το σημαντικότερο λύση του προβλήματος των αερομεταφορών με άνοιγμα της γραμμής.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024