Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΠαρέμβαση Έλληνα ευρωβουλευτή για την προστασία των τουριστικών επιχειρήσεων

Παρέμβαση Έλληνα ευρωβουλευτή για την προστασία των τουριστικών επιχειρήσεων

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μανώλης Μαστοράκης μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζήτησε την λήψη ειδικών μέτρων για την προστασία των τουριστικών επιχειρήσεων που συχνά θίγονται από εξωγενείς καταστάσεις. […]

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μανώλης Μαστοράκης μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζήτησε την λήψη<...> ειδικών μέτρων για την προστασία των τουριστικών επιχειρήσεων που συχνά θίγονται από εξωγενείς καταστάσεις.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαστοράκης αναφέρθηκε στο πρόσφατο παράδειγμα των σημαντικών επιπτώσεων που είχε στον ελληνικό τουρισμό, η εμφάνιση λοίμωξης και η λήψη των απαραίτητων προληπτικών μέτρων εκ μέρους του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση του γεγονότος. 'Όμως,' τόνισε, 'παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των κρουσμάτων σύντομα μηδενίσθηκε, ήδη είχαν γίνει αρκετές ακυρώσεις ταξιδιών που όξυναν την υπάρχουσα κρίση λόγω των γνωστών γεγονότων του Σεπτέμβρη. Το γεγονός, αυτό προκάλεσε απογοήτευση στον τουριστικό κλάδο της Ελλάδας, που κλήθηκε να "πληρώσει" για μία ακόμη φορά μια κατάσταση, για την οποία δεν φέρει καμία ευθύνη και που ουδεμία σχέση έχει με το επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρει.

'Ο επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον ευπαθή και ευαίσθητο τουριστικό τομέα, έναν τομέα που προσφέρει σημαντικά στην ισόρροπη ανάπτυξη των περιφερειών της Ευρώπης και τελικά στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση', υπογράμμισε ο κ. Μαστοράκης, 'δικαιούται να θεωρεί δίκαιο, αλλά και λογικά επιβεβλημένο το να μην αφήνεται στην τύχη του'.

Για το λόγο αυτό, ο κ. Μαστοράκης πρότεινε με στόχο να υπάρχει η δυνατότητα για το μετριασμό τέτοιων δυσμενών επιπτώσεων, την χρηματοδότηση από τα διαρθρωτικά ταμεία κατάλληλων δράσεων και την πρόβλεψη ειδικής γραμμής του κοινοτικού προϋπολογισμού με στόχο τη βελτίωση του τουρισμού.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024