Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠετραλιά: Στόχος η αύξηση τουριστικής κίνησης κατά 50% στα επόμενα δέκα χρόνια

Πετραλιά: Στόχος η αύξηση τουριστικής κίνησης κατά 50% στα επόμενα δέκα χρόνια

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ITB 2006: “Στρατηγικός μας στόχος είναι να πετύχουμε στα επόμενα δέκα χρόνια η Ελλάδα να πετύχει αύξηση της τουριστικής κίνησης κατά τουλάχιστον 50%, ανέφερε, μεταξύ άλλων, η Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, σε συνέντευξη τύπου, που παραχώρησε στα πλαίσια της έκθεσης ITB, που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο από 8 έως 12 Μαρτίου…

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ITB 2006: “Στρατηγικός μας στόχος είναι να πετύχουμε στα επόμενα δέκα χρόνια η Ελλάδα να πετύχει αύξηση της τουριστικής κίνησης κατά τουλάχιστον 50%,<…>ανέφερε, μεταξύ άλλων, η Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, σε συνέντευξη τύπου, που παραχώρησε στα πλαίσια της έκθεσης ITB, που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο από 8 έως 12 Μαρτίου.

“Η στρατηγική του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης αναπτύσσεται σε δύο νέες προτεραιότητες που είναι η θεμελίωση μίας τουριστικής οικονομίας που έχει δωδεκάμηνη διάρκεια και η ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού εξήγησε η Υπουργός.

Στην εισαγωγική της ομιλία η Υπουργός υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι “η ελληνική κυβέρνηση έχει το όραμα και την πολιτική βούληση να προχωρήσει με τόλμη στις μεγάλες μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες για την ποιοτική ανασυγκρότηση του ελληνικού τουρισμού” και χαρακτήρισε τον τουρισμό “καθοριστικό πυλώνα οικονομικής ανάπτυξης και θεμέλιο για την περιφερειακή και κοινωνική συνοχή της χώρας μας”.

Η κ. Πετραλιά επεσήμανε ακόμα ότι “η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων άφησε μία πολύτιμη κληρονομιά στην χώρα και δημιούργησε τις αναγκαίες προϋποθέσεις για τη μετεξέλιξη του τουριστικού μας προϊόντος”, προσθέτοντας ότι τώρα είναι η ώρα για τον ελληνικό τουρισμό να κεφαλαιοποιήσει την κληρονομιά των Ολυμπιακών Αγώνων.

Όπως υπογράμμισε “η νέα διακυβέρνηση της χώρας, με απόλυτη συνέπεια στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, τίμησε το εθνικό κεφάλαιο που λέγεται τουρισμός”. Κυρίαρχοι στόχοι της πολιτικής που θα ακολουθήσει το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης είναι μεταξύ άλλων, όπως ανέφερε η κ. Πετραλιά, “η οικοδόμηση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουρισμού πάνω στην ποιότητα των υποδομών και των προσφερόμενων υπηρεσιών, η ενίσχυση του εμπορικού κύκλου ζωής των ελληνικών τουριστικών προϊόντων και η προσφορά κινήτρων για την αύξηση των τουριστικών επενδύσεων στην Ελλάδα”.

Σημειώνεται ότι η κ. Πετραλιά συμμετείχε στις εργασίες του επενδυτικού φόρουμ που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και της International Herald Tribune, ενώ την Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2006, σε ομιλία της στην επίσημη τελετή εγκαινίων της έκθεσης ITB, παρουσία προσωπικοτήτων της διεθνούς επιχειρηματικής κοινότητας, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “η Ελλάδα διευρύνει και ενισχύει τα βασικά στοιχεία της τουριστικής της οικονομίας και παράλληλα προσφέρει νέους προορισμούς στους ξένους επισκέπτες”. Κλείνοντας, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην επικείμενη διοργάνωση του διαγωνισμού της Eurovision στην Ελλάδα χαρακτηρίζοντας τη “ως μία νέα πολύ σημαντική πρόκληση για την χώρα μας, το 2006”.

Συνάντηση Πετραλιά με Merkel

Την Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2006, η Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά υποδέχτηκε στο ελληνικό περίπτερο της ITB στο Βερολίνο, την Γερμανίδα Καγκελάριο Angela Merkel, η οποία πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην έκθεση ITB, ξεκινώντας από το ελληνικό περίπτερο, καθώς φέτος για πρώτη φορά η Ελλάδα ήταν η τιμώμενη χώρα της διοργάνωσης.

Η κ. Πετραλιά απευθυνόμενη στην γερμανίδα Καγκελάριο της τόνισε ότι “αποτελεί μεγάλη τιμή για όλη την ελληνική αντιπροσωπεία να την καλωσορίζει στο ελληνικό περίπτερο, φέτος που η Ελλάδα είναι για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης, η τιμώμενη χώρα”.

“Παραδοσιακά Ελλάδα και Γερμανία είναι δύο χώρες, που μοιράζονται αξίες και πολιτιστικά ιδεώδη” υπογράμμισε η κ. Πετραλιά και ανέφερε ότι “η Ελλάδα αποτελεί τον δεύτερο πιο δημοφιλή προορισμό, για τους Γερμανούς τουρίστες, αλλά στόχος μας είναι να βρεθεί στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των γερμανών πολιτών”.

Καταλήγοντας η Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, με αφορμή την μεγάλη επιτυχία που κατέκτησε η Ελλάδα στην διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου το 2004, ευχήθηκε στην κ. Merkel “να ζήσει η Γερμανία ανάλογες στιγμές στην φετινή διοργάνωση του παγκόσμιου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου”.

Από την πλευρά της η κ. Angela Merkel δήλωσε περήφανη που φέτος σε αυτή την τόσο σημαντική διοργάνωση, η Ελλάδα είναι η τιμώμενη χώρα και επεσήμανε ότι το στοιχείο που ελκύει περισσότερο τους γερμανούς τουρίστες είναι το αίσθημα φιλοξενίας που χαρακτηρίζει τον ελληνικό λαό. Η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι οι καλές σχέσεις μεταξύ των δύο λαών συμβάλλουν στην διαμόρφωση θετικότερου πολιτικού κλίματος, γεγονός το οποίο επιβεβαιώθηκε και κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή στο Βερολίνο. Η κ. Merkel ανέφερε ακόμη ότι “η Ελλάδα έχει θαυμάσιες τοποθεσίες” και πρόσθεσε ότι “το ίδιο ισχύει και για τη Γερμανία”, προσκαλώντας τους Έλληνες να την επισκεφθούν και `να ζήσουν τον δικό τους μύθο`.

Αισιόδοξες προοπτικές από την αγορά της Γερμανίας

Ευοίωνες καταγράφονται οι προοπτικές για την πορεία της τουριστικής κίνησης από την Γερμανία προς την Ελλάδα, όπως τουλάχιστον προκύπτει από σχετική έρευνα που διενήργησε το γραφείο του ΕΟΤ στην Γερμανία. Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα προβλέπεται αύξηση της τάξης του 8-10%, σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο.

Παράλληλα, το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών ΒΑΤ, σε έρευνα που διεξήγαγε τον Ιανουάριο του 2006, διαπίστωσε ότι επικρατεί θετικό κλίμα στην τουριστική διάθεση των Γερμανών πολιτών, επισημαίνοντας ότι το 67,2% των Γερμανών προγραμματίζει να πραγματοποιήσει το 2006 ταξίδι διακοπών διάρκειας πέντε τουλάχιστον ημερών και μόνο το 22,1% δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να ταξιδέψει.

Οι τουριστικοί προορισμοί της Ευρώπης προσελκύουν ποσοστό 98,1% των Γερμανών και οι εκτός Ευρώπης το 23,8%. Η χώρα μας, με ποσοστό προτίμησης 31%, ξεπερνά στις προτιμήσεις των Γερμανών, την Τουρκία. Όσον αφορά την αξιολόγηση των τουριστικών προορισμών που επέλεξαν οι Γερμανοί το 2005, η Ελλάδα συγκέντρωσε καλύτερη βαθμολογία ακόμα και από την πατρίδα τους την Γερμανία. Συγκεκριμένα η Ελλάδα καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση μετά την Αυστρία με συνολική βαθμολογία 82,6%. Η Τουρκία καταλαμβάνει την έκτη θέση με 79%.

Ενδιαφέρον ωστόσο έχει και το στοιχείο ότι οι Γερμανοί φίλαθλοι δεν προτίθενται να θυσιάσουν τις διακοπές τους λόγω της τέλεσης του μουντιάλ στην χώρα τους το ερχόμενο καλοκαίρι.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024