Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΣχεδόν οι μισοί Βρετανοί εργάζονται στις διακοπές τους
Οι εργαζόμενοι αισθάνονται πίεση να μένουν συνδεδεμένοι online

Σχεδόν οι μισοί Βρετανοί εργάζονται στις διακοπές τους

Το 54% των Ευρωπαίων παραδέχονται ότι τσεκάρουν τα εργασιακά mail τους στις διακοπές. Οι Γερμανοί βρίσκονται στην κορυφή, με 61%, σύμφωνα με έρευνα του TripAdvisor.

Το TripAdvisor αποκαλύπτει σε έρευνά του ότι το εργατικό δυναμικό της Βρετανίας βρίσκεται υπό αυξανόμενη πίεση για να μείνει συνδεδεμένο με το γραφείο, ακόμη και ενώ βρίσκεται σε διακοπές. Σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, το ποσοστό των Βρετανών εργαζομένων που ελέγχουν τα mail τους σε διακοπές έχει αυξηθεί σε 48%, από 38%.

Δεν είναι βέβαια μόνο οι Βρετανοί που εργάζονται στις διακοπές τους -ένας σημαντικός αριθμός ερωτώμενων δεν λαμβάνει καν την άδεια διακοπών του, με το 31% να παραδέχεται ότι δεν παίρνουν πάντα την πλήρη ετήσια άδειά τους.

“Τα αποτελέσματα αυτά αποκαλύπτουν κάποιες δύσκολες σύγχρονες εξελίξεις, με τους Βρετανούς να  δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να απεγκλωβιστούν από την εργασία και να χαλαρώσουν στις διακοπές”, σχολίασε η Emma Shaw, εκπρόσωπος της TripAdvisor. “Ενώ η κινητή τεχνολογία έχει κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη με τόσους πολλούς τρόπους, προστίθεται μία επιπλέον αναμονή επαγγελματικών κλήσεων, ακόμη και όταν βρίσκονται σε διακοπές”.

Εθισμένοι στα e-mail
Με σχεδόν τους μισούς Βρετανούς να ελέγχουν πλέον τα εργασιακά τους mail στις διακοπές, σημαντικά αυξημένους από πέρυσι, είναι σαφές ότι αισθάνονται αυξανόμενη την πίεση να διατηρούν επαφή εκτός γραφείου:
– Το 57% ελέγχει τα email σε διακοπές για να μειωθεί ο φόρτος εργασίας του μετά την επιστροφή
– Το 39% ισχυρίζεται ότι χαλαρώνει περισσότερο, αν γνωρίζει τι συμβαίνει στο γραφείο
– Το 23% ελέγχει επειδή αγαπά τη δουλειά του και θέλει να μένει σε επαφή
– Το 19% ισχυρίζεται ότι απλά είναι δύσκολο να ξεχάσει τη δουλειά
– Το 12% ελέγχει γιατί επιβάλλεται από το χώρο εργασίας του.

Από τους Βρετανούς που ελέγχουν τα mail εργασίας τους στις διακοπές, το 47% λένε ότι το κάνουν καθημερινά. Ενώ οι Βρετανοί το βρίσκουν δύσκολο να μείνουν offline στις διακοπές τους, η πλειοψηφία έχει τραβήξει μια κόκκινη γραμμή όσον αφορά στην πραγματοποίηση ή λήψη κλήσεων εργασίας -μόνο το 43% παραδέχονται ότι λαμβάνουν κλήσεις εργασίες στις διακοπές -πολύ λιγότερες από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο του 67%.

Οι Ευρωπαίοι είναι σε χειρότερη κατάσταση -πάνω από το μισό (54%) των Ευρωπαίων ερωτηθέντων παραδέχονται ότι τσεκάρουν τα εργασιακά mail τους σε ταξίδια αναψυχής. Οι Γερμανοί βρίσκονται στην κορυφή, με σχεδόν τα 2/3 (61%) να μην μπορεί να “αποσυνδεθεί”.

Οι εργαζόμενοι αισθάνονται πίεση να μένουν συνδεδεμένοι online
Η έρευνα του TripAdvisor κάνει ορισμένες ανησυχητικές διαπιστώσεις σχετικά με τη βρετανική αγορά εργασίας: το 13% των ερωτηθέντων αναφέρουν ότι ο εργοδότης τους αναμένει από αυτούς να είναι σε επαφή, όταν είναι μακριά. Αν και το ποσοστό αυτό μπορεί να φαίνεται υψηλό, είναι ακόμη υψηλότερο στην Ευρώπη, όπου το 20% των Γάλλων ερωτηθέντων, το 23% των Ιταλών και Γερμανών και το 32% των Ισπανών δήλωσαν ότι αναμένουν από αυτούς να έχουν δυνατότητα επικοινωνίας με την εργασία τους.

Η εργασία στις διακοπές προκαλεί ένταση στις διαπροσωπικές σχέσεις
Σχεδόν το 1/3 (32%) των Βρετανών ερωτηθέντων παραδέχθηκε ότι απολαμβάνουν τις διακοπές τους λιγότερο ως άμεσο αποτέλεσμα της σύνδεσής τους με την εργασία. Επιπλέον:
– Το 15% των Βρετανών έχουν τσακωθεί με τον σύντροφό τους επειδή εργάζονταν στις διακοπές.
– Το 5% έχει πει ψέματα στον σύντροφό του σχετικά με την εργασία τους στις διακοπές.

Οι εργατικοί Γερμανοί
Από όλες τις ευρωπαϊκές αγορές που ρωτήθηκαν, οι Γερμανοί είναι οι πιο εργατικοί, καθώς στις διακοπές τους:
– Το 61% των Γερμανών ελέγχει τα mail του, σε σύγκριση με 48% του Ην. Βασιλείου
– Το 23% των Γερμανών λένε ότι οι εργοδότες τους περιμένουν από αυτούς να είναι προσεγγίσιμοι όταν βρίσκονται σε διακοπές, σε σύγκριση με 13% στο Ην. Βασίλειο.

“Ίσως αυτό είναι ένα σύμπτωμα μειωμένης ασφάλειας στην απασχόληση σε μια αβέβαιη οικονομία, αλλά οι Βρετανοί -όπως και οι Ευρωπαίοι- εργάζονται πραγματικά υπερωριακά, ακόμα και όταν είναι μακριά, σε διακοπές”, συνέχισε η Shaw.

Σημειώνεται ότι η έρευνα πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2011 σε 10.115 Γάλλους, Γερμανούς, Ιταλούς και Βρετανούς ερωτώμενους. Οι 1.103 από αυτούς προέρχονταν από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024