Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΟι Ευρωπαίοι τουρίστες παροτρύνονται να έχουν μαζί τους την ΕΚΑΑ το φετινό καλοκαίρι
Διατίθεται δωρεάν - ο αριθμός της σε κυκλοφορία έχει φτάσει τα 180 εκατ.

Οι Ευρωπαίοι τουρίστες παροτρύνονται να έχουν μαζί τους την ΕΚΑΑ το φετινό καλοκαίρι

Οι διακοπές εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να σημαίνουν ξεκούραση και χαλάρωση. Όμως, για ορισμένους άτυχους μπορεί να σημαίνουν ατυχήματα και περιστατικά έκτακτης ανάγκης. Χάρη στην Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης […]

Οι διακοπές εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να σημαίνουν ξεκούραση και χαλάρωση. Όμως, για ορισμένους άτυχους μπορεί να σημαίνουν<...> ατυχήματα και περιστατικά έκτακτης ανάγκης. Χάρη στην Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας (ΕΚΑΑ), μια κάρτα που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολύ σημαντικό οι τουρίστες να την έχουν μαζί τους.

Η ΕΚΑΑ είναι μια δωρεάν κάρτα που διασφαλίζει ότι οι κάτοχοί της έχουν την ίδια πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη του δημόσιου τομέα με τους υπηκόους της χώρας την οποία επισκέπτονται. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε, ανεξαρτήτως εθνικότητας, καλύπτεται από το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης του δημοσίου τομέα σε οποιαδήποτε από τις 27 χώρες της ΕΕ, καθώς και στην Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία και την Ελβετία.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε πρόσφατα νέα στατιστικά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία ο αριθμός των καρτών σε κυκλοφορία έχει φθάσει τα 180 εκατομμύρια. Πράγματι, ο αριθμός των Ευρωπαίων που κατέχουν την κάρτα αυξάνεται χρόνο με το χρόνο από την εισαγωγή της το 2004. Ωστόσο, παρά την αύξηση αυτή, μόνο το 30% των Ευρωπαίων πολιτών διαθέτει την κάρτα.

Χάρη στον κοινό σχεδιασμό της, οι τοπικοί παροχείς υγειονομικής περίθαλψης σε όλες τις συμμετέχουσες χώρες γνωρίζουν ότι ο κάτοχος έχει θεσμοθετημένη κάλυψη υγειονομικής περίθαλψης στη χώρα του και ότι δικαιούται να έχει την ίδια θεραπεία με τους ντόπιους ασθενείς. Επίσης, η ΕΚΑΑ προσφέρει οφέλη τόσο στους κατόχους της που ενδέχεται να τραυματιστούν ή να αρρωστήσουν ενώ ταξιδεύουν στο εξωτερικό, όσο και στους παροχείς υγειονομικής περίθαλψης, καθώς ελαχιστοποιεί τη γραφειοκρατία.

“Καθώς όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες διαθέτουν την κάρτα, οι παροχείς υγειονομικής περίθαλψης εξοικειώνονται ολοένα και περισσότερο με τις διαδικασίες που πρέπει να διεκπεραιώσουν όταν έρχονται σε επαφή με αλλοδαπούς ασθενείς”, δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. “Τα ίδια στοιχεία βρίσκονται πάντα στην ίδια θέση στην κάρτα. Η μοναδική διαφορά είναι η διάρκεια ισχύος –εναπόκειται σε κάθε κράτος μέλος να αποφασίσει για πόσο χρονικό διάστημα ισχύει η κάρτα”.

Αντικαθιστώντας το έντυπο E111, η ΕΚΑΑ έχει απλοποιήσει τις διοικητικές διαδικασίες, τόσο για τους ασθενείς όσο και για το ιατρικό προσωπικό. Ο κάτοχος θα έχει πρόσβαση στις απαραίτητες υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης υπό τις ίδιες συνθήκες με τους κατοίκους εκείνης της χώρας. Εάν οι εν λόγω κάτοικοι λαμβάνουν υγειονομική περίθαλψη του δημοσίου τομέα δωρεάν, το ίδιο θα ισχύει και για τον κάτοχο της Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Ασθένειας. Εάν προβλέπεται επιστροφή χρημάτων μετά την καταβολή, ο ασθενής μπορεί να αποζημιωθεί υπό τις ίδιες προϋποθέσεις.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024