Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΠροκηρύσσεται η μελέτη για το Συνεδριακό της Κύπρου

Προκηρύσσεται η μελέτη για το Συνεδριακό της Κύπρου

Μέχρι το τέλος αυτού του μήνα, αναμένεται να προκηρυχθεί η τεχνοοικονομική μελέτη για τη δημιουργία ενός σύγχρονου Συνεδριακού Κέντρου στη Λεμεσό της Κύπρου, χωρητικότητας μέχρι και τριών χιλιάδων θέσεων. Την […]

Μέχρι το τέλος αυτού του μήνα, αναμένεται να προκηρυχθεί η τεχνοοικονομική μελέτη για τη δημιουργία ενός σύγχρονου<...> Συνεδριακού Κέντρου στη Λεμεσό της Κύπρου, χωρητικότητας μέχρι και τριών χιλιάδων θέσεων.

Την πρωτοβουλία για το έργο έχει το Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λεμεσού, ΕΒΕΛ, και όπως τόνισε ο πρόεδρος του, Τώνης Αντωνίου, πρόθεση του Επιμελητηρίου, αλλά και των τοπικών Αρχών, είναι η δημιουργία ενός Συνεδριακού Κέντρου, πολλαπλής χρήσης, κατάλληλου όχι μόνο για μεγάλα συνέδρια με συμμετοχή πολυμελών ομάδων, αλλά και για πολιτιστικές εκδηλώσεις, εμπορικές εκθέσεις και άλλες συναφείς χρήσεις. Αναφερόμενος στην οικονομική βιωσιμότητα του έργου ο κ. Αντωνίου εισηγείται την ανάπτυξη στον ίδιο χώρο εμπορικών χρήσεων, όπως καταστήματα, εστιατόρια και αίθουσες προβολών.

Με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα, αλλά και τη μελέτη του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, για την τουριστική ανάπτυξη σε παγκύπρια βάση, η Λεμεσός προσφέρεται για συνεδριακό τουρισμό, αφού διαθέτει μεγάλης δυναμικότητας ξενοδοχεία.

Σύμφωνα με την μελέτη του ΚΟΤ ο συνεδριακός τουρισμός αναπτύσσεται συνεχώς με ψηλούς ρυθμούς, και αποτελεί πλέον μια από τις σημαντικότερες μορφές τουρισμού. Το Συνεδριακό Kέντρο, θα βοηθήσει τα μέγιστα, στην αύξηση του ποιοτικού τουρισμού, και θα βοηθήσει στο πρόβλημα της εποχικότητας, τονίζουν τοπικά δημοσιεύματα.

Μετά την απόφαση ότι το έργο του Συνεδριακού Kέντρου, θα γίνει με τη μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης, δηλαδή της εμπλοκής του ιδιωτικού τομέα, ιδρύθηκε από το ΕΒΕΛ εταιρεία, στην οποία θα συμμετέχουν επιχειρηματίες και ξενοδόχοι, ώστε να χρηματοδοτηθεί το έργο. Το Επιμελητήριο, έχει ήδη εξασφαλίσει από τον ΚΟΤ τα κονδύλια, για να προχωρήσει σε μελέτη.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024