Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΔημοφιλέστερο αξιοθέατο στη Γερμανία ο Καθεδρικός Ναός της Κολωνίας

Δημοφιλέστερο αξιοθέατο στη Γερμανία ο Καθεδρικός Ναός της Κολωνίας

Στην κορυφή των προτιμήσεων του κοινού βρέθηκε για ακόμη μια φορά ο Καθεδρικός Ναός της Κολωνίας (Koelner Dom), που απεδείχθη ως το δημοφιλέστερο τουριστικό αξιοθέατο της χώρας σε πρόσφατη online […]

Στην κορυφή των προτιμήσεων του κοινού βρέθηκε για ακόμη μια φορά ο Καθεδρικός Ναός της Κολωνίας (Koelner Dom), που απεδείχθη ως το δημοφιλέστερο τουριστικό αξιοθέατο της χώρας σε πρόσφατη online έρευνα<...>του Γερμανικού Οργανισμού Τουρισμού (DTV) και της ιστοσελίδας meinestadt.de. Στην έρευνα συμμετείχαν 3.000 άτομα, από τα οποία το 15,2 στην ερώτηση “ποιό είναι το αγαπημένο σας αξιοθέατο” απάντησε ο Καθεδρικός Ναός της Κολωνίας. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε το Neuschwanstein Castle (9,4%) και την τρίτη ο Καθεδρικός Ναός της Δρέσδης (6,5%).

Πέρσι το φθινόπωρο, ο Καθεδρικός Ναός της Κολωνίας είχε αναδειχθεί και πάλι ως ο καλύτερος σε τηλεοπτικό διαγωνισμό του Οργανισμού Τουρισμού της Γερμανίας. Όπως σχολίασε με ικανοποίηση ο Διευθυντής του Γραφείου Τουρισμού της Κολωνίας, κ. Josef Sommer, “Ο Καθεδρικός Ναός της Κολωνίας είναι και θα παραμείνει κορυφαίος τουριστικός προορισμός, μαγνητίζοντας πολλά εκατομμύρια τουριστών, τόσο από την εσωτερική, όσο και από την εξωτερική αγορά στην Κολωνία”.

Σημειώνεται πως από το 1995 ο Καθεδρικός της Κολωνίας έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO και ετησίως δέχεται περισσότερα από 6 εκατομμύρια επισκεπτών.

Στις 10 πρώτες επιλογές δημοφιλέστερων τουριστικών αξιοθεάτων περιλαμβάνονται επίσης:


  1. Cologne Cathedral

  2. Neuschwanstein Castle (Schwangau)

  3. Church of Our Lady (Dresden)

  4. Brandenburg Gate (Berlin)

  5. Hamburg Port

  6. Sanssouci Castle (Potsdam)

  7. Berlin

  8. Monument of the Battle of the Nations (Leipzig)

  9. Television Tower (Berlin)

  10. Suspended Railway (Wuppertal)

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024