Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΕλληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Αθήνας: Επιτυχημένο το Italy Tour Congress 2005

Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Αθήνας: Επιτυχημένο το Italy Tour Congress 2005

Μετά την περσινή μεγάλη επιτυχία του προγράμματος `Italy Tour Congress`, το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Αθήνας, σε συνεργασία με άλλα 5 Ιταλικά Επιμελητήρια της Ευρώπης και μη, παρουσίασε την καινούρια έκδοση του προγράμματος…

Μετά την περσινή μεγάλη επιτυχία του προγράμματος `Italy Tour Congress`, το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Αθήνας,<...>σε συνεργασία με άλλα 5 Ιταλικά Επιμελητήρια της Ευρώπης και μη, (Μασσαλίας, Σμύρνης, Χιούστον, Περθ, Βαρκελώνης), παρουσίασε την καινούρια έκδοση του προγράμματος, με στόχο την εμβάθυνση της γνωριμίας με την ιταλική περιφέρεια και, κυρίως, την ανάπτυξη σχέσεων τουριστικού χαρακτήρα με μερικές περιοχές της Ιταλίας, επιμελώς επιλεγμένες τόσο για την πολιτιστική και καλλιτεχνική κληρονομιά τους, όσο και για την καινοτομία και τη λειτουργικότητα των συνεδριακών εγκαταστάσεων.

Το πρόγραμμα προέβλεπε την επιλογή 11 επιχειρηματιών και τη δημιουργία μιας συνοδευόμενης περιήγησης προς την ανακάλυψη προεπιλεγμένων περιοχών με συνολική διάρκεια 7 ημερών. Η φετινή έκδοση εμπλουτίστηκε με τη σημαντική συνεισφορά των Convention Bureau, των Περιφερειακών Ιταλικών Ινστιτούτων που ιδρύθηκαν πρόσφατα και αποσκοπούν στην προώθηση της περιφέρειας. Η αποστολή πραγματοποιήθηκε σε 2 περιοχές και περιελάμβανε προγράμματα δραστηριότητας, που επέτρεψαν στους επιχειρηματίες να ανακαλύψουν – μέσα σε 3 ημέρες αφιερωμένες σε κάθε περιοχή – χαρακτηριστικές και αξιοσημείωτες απόψεις, που αποδίδουν στις επισκεπτόμενες περιοχές ένα χαρακτήρα μοναδικό και αναζητούμενο από τον επιχειρηματία του Συνεδριακού Τουρισμού για να προσφέρει στους πελάτες του προορισμούς καινούριους και μεγάλης έλξης.

Οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν τα λειτουργικά και μοντέρνα συνεδριακά κέντρα, ενώ παράλληλα είχαν την ευκαιρία να ακολουθήσουν οινο-γαστρονομικά δρομολόγια, να γνωρίσουν από κοντά τον πολιτισμό, τα μουσεία και τις λαϊκές παραδόσεις, προκειμένου να αποκτήσουν τα κατάλληλα εκείνα εφόδια για να ελκύσουν και να αξιοποιήσουν περιοχές με βαθιά παράδοση.

Νέες προοπτικές για το 2006

Για το 2006, το πρόγραμμα αλλάζει όνομα και επανέρχεται ακόμη πιο δυναμικό. Το `L` arte di ospitare in Italia 2006 – Η τέχνη της φιλοξενίας στην Ιταλία 2006` με επεξηγηματικό υπότιτλο `Tradizioni e cultura dell` ospitalita Italiana nel settore turistica – Παραδόσεις και πολιτισμός της ιταλικής φιλοξενίας στον τομέα του τουρισμού`, θα λάβει χώρα τον ερχόμενο Οκτώβριο ή Νοέμβριο και θα περιλαμβάνει μια επίσκεψη με ξεναγό διάρκειας 6 ημερών στη Σαρδηνία και τη Σικελία.

Ειδικότερα, προβλέπονται 3 διαφορετικές περιηγήσεις για την αξιοποίηση των τομέων: Τέχνη των πόλεων, Αρχαιολογικά μνημεία (κάστρα – μουσεία – πολιτιστικές εκθέσεις – δρώμενα), Συνεδριακά κέντρα (πολυχώροι – διατηρητέα – φυσικά μνημεία για επαγγελματική χρήση – αγροτουρισμός – ξενοδοχεία – διαμονή – αγροπροορισμοί και αθλητική προσφορά). Είναι προγραμματισμένο να δώσουν το `παρόν` 12 ιταλικά επιμελητήρια, καθένα από τα οποία θα επιλέξει 4 – 5 εταιρίες από τον τουριστικό χώρο, ενώ συνολικά αναμένεται να συμμετάσχουν 48 διεθνείς tour operators, 12 δημοσιογράφοι και 12 συνοδοί.

Έκδοση CD-ROM Συνεδριακού Τουρισμού

Το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Αθήνας σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Επαγγελματικής Οργάνωσης Συνεδριακών κέντρων (HAPCO), το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, αλλά και τον Ε.Ο.Τ. προχώρησε στην έκδοση CD-ROM μέσω του οποίου προωθεί και στηρίζει το Συνεδριακό Τουρισμό στην Ελλάδα.

Το CD-ROM περιλαμβάνει πληροφορίες για τουριστικά γραφεία, ξενοδοχεία, συνεδριακά κέντρα, αεροπορικές και ακτοπλοϊκές εταιρίες, χώρους εκδηλώσεων, που υπάρχουν στην Ελλάδα, όπως επίσης και πληροφορίες σχετικά με την υλικοτεχνική υποδομή.

Μέσω του CD-ROM δίνεται παράλληλα η δυνατότητα ενημέρωσης για επιλογές διαμονής σε τουριστικούς προορισμούς στην χώρα μας από την Χαλκιδική μέχρι την Κρήτη, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και τα Επτάνησα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024