Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και Mobile`Κολλημένοι` με την τεχνολογία οι Αμερικάνοι στις διακοπές τους

`Κολλημένοι` με την τεχνολογία οι Αμερικάνοι στις διακοπές τους

`Κολλημένοι` με την τεχνολογία αποδεικνύεται πως είναι τελικά οι Αμερικάνοι, αφού και κατά τη διάρκεια των διακοπών δεν αποχωρίζονταιτις αγαπημένες τους ηλεκτρονικές συσκευές, όπως κινητά τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές, cd-players, iPod/MP3 […]

`Κολλημένοι` με την τεχνολογία αποδεικνύεται πως είναι τελικά οι Αμερικάνοι, αφού και κατά τη διάρκεια των διακοπών δεν αποχωρίζονται<...>τις αγαπημένες τους ηλεκτρονικές συσκευές, όπως κινητά τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές, cd-players, iPod/MP3 players, προκειμένου να έχουν διαρκή επικοινωνία με τα αγαπημένα τους πρόσωπα και να απολαμβάνουν την αγαπημένης τους μουσική.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από έρευνα της Travel Industry Association of America – TIA και της Synovate Travel & Leisure practice, που διενεργήθηκε τον Μάιο σε 1.500 ενήλικες Αμερικάνους, το 86% απάντησε ότι παίρνει μαζί του σε ταξίδια αναψυχής κινητά τηλέφωνα, το 67% ψηφιακές κάμερες, ενώ το 24% δεν αποχωρίζεται και τον φορητό υπολογιστή του. Τα cd-players παραμένουν δημοφιλή με το 21% των Αμερικάνων να τα παίρνει μαζί σε κάποιο ταξίδι, ενώ μόνο ένα 11% παίρνει μαζί ένα iPod ή MP3 player.

Χάρη στην τεχνολογία, οι ταξιδιώτες δεν περιμένουν να επιστρέψουν από τις διακοπές τους για να μοιραστούν τις εμπειρίες τους με τους φίλους και γνωστούς τους, καθώς το 18% των Αμερικάνων έχει σύνδεση με το internet και κατά τη διάρκεια των διακοπών του, ώστε να είναι σε επικοινωνία με τα αγαπημένα του πρόσωπα, ενώ ένα 18% χρησιμοποιεί το internet και για τουριστικές πληροφορίες, που έχουν να κάνουν με τον τόπο επίσκεψης του.

“Στις μέρες μας, χάρη στη βοήθεια της τεχνολογίας και ειδικότερα χάρη στην ασύρματη και γρήγορη πρόσβαση στο internet οι ταξιδιώτες μπορούν μα μοιράζονται τις εμπειρίες τους και να στέλνουν φωτογραφίες από τον τόπο διακοπών τους, τη στιγμή που βρίσκονται εκεί, χωρίς να περιμένουν την επιστροφή τους. Το κακό της υπόθεσης είναι όμως ότι μπορούν, ή σε ορισμένες περιπτώσεις πρέπει, να είναι σε επικοινωνία και με το γραφείο τους” σχολίασε ο Dr. Suzanne Cook, επικεφαλής της έρευνας της TIA.

Οι ευκολίες που παρέχονται μέσω της τεχνολογίας κάνουν πιο δύσκολη την απεξαρτοποίηση κάποιου ατόμου από την καθημερινότητα και τις υποχρεώσεις της δουλειάς του, αφού, όπως προέκυψε και από την έρευνα περίπου ένας στους δέκα Αμερικάνους παίρνουν κάποια συσκευή μαζί τους, είτε επειδή επιθυμούν να είναι σε επικοινωνία με το γραφείο τους (10%), είτε επειδή νιώθουν ότι δεν έχουν άλλη επιλογή (9%), ενώ υπάρχει και ένα ποσοστό Αμερικάνων, της τάξης του 6%, που απλά επιθυμεί να δουλεύει κατά τη διάρκεια διακοπών του.

“Δυστυχώς, μερικοί ταξιδιώτες δεν μπορούν να αφήσουν τη δουλειά στο σπίτι. Μάλιστα, ένας στους δέκα επιθυμεί να είναι σε επικοινωνία με το γραφείο του κατά τη διάρκεια διακοπών, κάνοντας ορισμένους εργοδότες ιδιαίτερα ευτυχείς, και παράλληλα τυχερούς” σχολίασε από την πλευρά της η κα Sheri Lambert, αντιπρόεδρος της Synovate`s Travel & Leisure practice.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024