Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΈρευνες-ΜελέτεςΔιακοπές κοντά στο σπίτι επιλέγουν ελάχιστοι Αμερικάνοι
Travel Industry Association

Διακοπές κοντά στο σπίτι επιλέγουν ελάχιστοι Αμερικάνοι

Διαψεύδοντας ευχάριστα τους αναλυτές της τουριστικής βιομηχανίας, νέα έρευνα της Ypartnership travelhorizons για λογαριασμό της Travel Industry Association (TIA), στην οποία συμμετείχαν 2.231 ενήλικες Αμερικάνοι, κατέδειξε πως μόλις το 9% […]

Διαψεύδοντας ευχάριστα τους αναλυτές της τουριστικής βιομηχανίας, νέα έρευνα της Ypartnership travelhorizons για λογαριασμό της Travel Industry Association<...> (TIA), στην οποία συμμετείχαν 2.231 ενήλικες Αμερικάνοι, κατέδειξε πως μόλις το 9% αυτών σκοπεύει να περάσει τις διακοπές του, μένοντας στο σπίτι ή πηγαίνοντας κάπου κοντά, κατά τη διάρκεια των επόμενων έξι μηνών.

Ενώ 1 στους 7 (14%) Αμερικάνους ταξιδιώτες δήλωσαν πως είχαν μείνει σπίτι κατά τη διάρκεια διακοπών τους στους προηγούμενους έξι μήνες, τώρα μόλις 1 στους 11 (9%) δηλώνει πως θα κάνει το ίδιο και στο επόμενο εξάμηνο. Ερώτωμενοι για τους λόγους που τους οδήγησαν στην απόφαση αυτή, οι Αμερικάνοι απάντησαν πως “οι τιμές της βετζίνης είναι υψηλές” (61%), πως “τα ταξίδια γενικά είναι πολύ ακριβά” (44%), αλλά και πως “κάνουν περικοπές σε προαιρετικά έξοδα” (43%).

Αξιοσημείωτο είναι όμως το γεγονός πως, μεταξύ αυτών που σκοπεύουν να περάσουν τις διακοπές τους στο σπίτι ή κάπου κοντά σε αυτό κατά τη διάρκεια των επόμενων έξι μηνών, 1 στους 5 (22% ή 5,1 εκατ. άτομα) προγραμματίζουν να διανυκτερεύσουν σε ένα τοπικό ξενοδοχείο ή resort για τουλάχιστον μια βραδιά. Αυτό σημαίνει πως πολλοί Αμερικάνοι σχεδιάζουν αποδράσεις, ακόμη και όταν ο προορισμός τους είναι κοντινός.

“Τα άτομα που επιλέγουν να περάσουν τις διακοπές τους στο σπίτι ή κάπου κοντά σε αυτό” επεσήμανε ο πρόεδρος και CEO της TIA, κ. Roger Dow, “δεν διασκεδάζουν αποκλειστικά εντός του σπιτιού. Αντίθετα, πολλοί από αυτούς συμμετέχουν σε δραστηριότητες, που έχουν να κάνουν με κοντινά ταξίδια, οι οποίες μάλιστα αποφέρουν σημαντικά κέρδη σε εστιατόρια, αξιοθέατα, θεματικά πάρκα, όπως επίσης και ξενοδοχεία”.

Τέλος, η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα πως το 83% των ενήλικων Αμερικάνων θα ταξίδευε περισσότερο για αναψυχή εάν είχαν περισσότερα χρήματα, αφού το 63% υποστηρίζει πως τα ταξίδια ενώνουν τα μέλη της οικογένειας, ενώ το 58% ότι τα ταξίδια είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την καλοζωΐα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024