Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΟι επαγγελματίες ταξιδιώτες αποφεύγουν το Heathrow

Οι επαγγελματίες ταξιδιώτες αποφεύγουν το Heathrow

Όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες αναζητούν δρομολόγια πτήσεων σε περιφερειακά αεροδρόμια, προκειμένου να αποφύγουν το πολύβουο αεροδρόμιο του Heathrow, σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας Hogg Robinson Group. Από στοιχεία της ΥπηρεσίαςΠολιτικής […]

Όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες αναζητούν δρομολόγια πτήσεων σε περιφερειακά αεροδρόμια, προκειμένου να αποφύγουν το πολύβουο αεροδρόμιο του Heathrow, σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας Hogg Robinson Group. Από στοιχεία της Υπηρεσίας<...>Πολιτικής Αεροπορίας, στα οποία βασίστηκε η έρευνα, παρατηρήθηκε αύξηση αναχωρήσεων από περιφερειακά αεροδρόμια, κυρίως όσον αφορά στους επαγγελματίες ταξιδιώτες. Βασικές αιτίες για την αναζήτηση εναλλακτικών δρομολογίων αποτελούν για τους ταξιδιώτες οι καθυστερησεις στις πτήσεις, αλλά και ο μεγάλος συνωστισμός.

Όπως ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής της HRG για την περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης, κ. Peter Kite: “Τον τελευταίο χρόνο παρατηρείται αλλαγή των ταξιδιωτικών τάσεων μεταξύ των πελατών μας, με τους περισσότερους επαγγελματίες ταξιδιώτες να επιλέγουν περιφερειακά αεροδρόμια για τα ταξίδια τους. Η προσθήκη καθημερινών πτήσεων προς τις Η.Π.Α. και την Μέση Ανατολή, αλλά και άλλους επιχειρηματικούς προορισμούς, στην οποία έχουν προβεί τα περιφερειακά αεροδρόμια, όπως αυτά της Γλασκόβης, του Μπρίστολ, του Μπέλφαστ, του Μπέρμινχαμ, του Μάντσεστερ και του Νιούκαστλ, σημαίνει πως πλέον περισσότερες πτήσεις είναι διαθέσιμες. Το γεγονός αυτό κάνει τις ζωές των επαγγελματιών ταξιδιωτών πολύ πιο εύκολη, αφού έτσι μειώνουν τον χρόνο ταξιδιού τους, αλλά και το κόστος”.

“Η αύξηση ενημέρωσης για τα περιβαλλοντικά θέματα” πρόσθεσε “έχει επίσης επιπτώσεις στον τρόπο με τον οποίο οι επαγγελματίες ταξιδιώτες πραγματοποιούν πλέον τα ταξίδια τους”, εξηγώντας πως “για ένα ταξίδι, οι περισσότεροι πελάτες μας επιλέγουν ανταποκρίσεις σε πολλές χώρες, προκειμένου να πραγματοποιήσουν πολλαπλές συναντήσεις και να εκμεταλλευτούν στο μέγιστο βαθμό την παρουσία τους στο εξωτερικό. Έτσι, όχι μόνο μειώνουν το χρόνο του ταξιδιού τους και το κόστος, αλλά και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του ταξιδιού τους, αποκτώντας πιο υπεύθυνη περιβαλλοντική συνείδηση.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024